Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: Idegenben győzött a Leverkusen

Vasárnap délután, a Bundesliga 27. fordulójában a Leverkusen a Mercedes Benz Arénába látogatott. A vendégek az európai kupaszereplésért küzdenek, míg a hazaiak célja a stabil középmezőnybeli helyezésük megtartása.

1048411_toptease_article_desktop_com

VfB Stuttgart – Bayer Leverkusen 0:2 (0:1)
Helyszín: Mercedes-Benz Arena, Stuttgart; Vezette:
Gólszerző: – ill. Brandt (11.), Bellarabi (49.)
Sárga lap: Niedermeier (32.), Werner (58.), Die (61.), Kostic (88.) ill. Ramalho (31.), Kiessling ( 44.), Yurchenko (82.)
Kiállítva: – ill. –

VfB Stuttgart: Tyton – Klein, Schwaab, Niedermeier, Insua – Die (Tashchy 68.) – Rupp, Didavi (Kravets 54.), Gentner, Kostic – Werner (Maxim 68.) Vezetőedző: Kramny

Bayer Leverkusen: Leno – Wendell, Ramalho, Tah, Henrichs – Brandt (Mehmedi 89.), Kramer, Bellarabi Yurchenko (Frey 84.) – Chicharito, Kiessling Vezetőedző: Schmidt

A 9. percben Chicharito került ígéretes helyzetbe, azonban a fejese jócskán a kapu mellé szállt. A 11. percben megszerzik a vendégek a vezetést. Bellarabi passzára remekül érkezett Brandt, és a hálóba juttatta a labdát. A 29. percben ismét Brandt szánta el lövésre magát, azonban az alsó sarok felé tartó labdát Tyton védeni tudta. Egy perccel később ismét csak Tyton bravúrján múlt az, hogy a VfB nem került nagyobb hátrányba. Lefújásig már újabb találat nem született, így a Leverkusen vonulhatott előnnyel a szünetre.

A második játékrészben növelte az előnyét a Leverkusen. A 49. percben Bellarabi talált be. Ezután folyamatosan nyomás alatt tartotta a hazaiak kapuját a vendég csapat, azonban Tyton a helyén volt, így további gólokat nem gyűjtöttek be.

kép: bundesliga.com

Nagy Gábor