Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Továbbra is kilátástalan Morata jövője!

Az elmúlt hónapok egyik legnagyobb talánya, hogy vajon mi is lesz Alvaro Morata sorsa. A 2016-os esztendő folyamán több variáció is napvilágra került vele kapcsolatban. A legvalószínűbbnek egyértelműen az tűnik, hogy a Real Madrid él opciós jogával, és visszavásárolja a spanyol támadót. A “királyi gárda” azonban valószínűleg nem fogja megtartani a válogatott csatárt, akit állítólag jó pár együttes szívesen látna.

1702350-36045430-1600-900

Továbbra is ködös a Juventus spanyol csatárának, nevezetesen Alvaro Moratanak a jövője, akit állítólag a szezon végeztével visszafog vásárolni a Real Madrid, majd ezután végleg el is adnák. Nos, a spanyol támadó többször is lenyilatkozta azt, hogy boldog Torinóban, így ebből arra lehet következtetni, biztos nem önszándékból hagyná el a “zebrákat.” Az olasz gárda színeiben rendkívül sokat fejlődött, illetve gyorsan megszerettette magát a szurkolókkal is, a spanyol válogatottban pedig ő az első számú center. Habár magas játékosról van szó, viszont ennek ellenére rendkívül gyors, nem az a tipikus támadó, aki képes egy szezonon belül 35-40 gólt szerezni, de gyakran tud eldönteni találkozókat, és az előkészítésekben sem mondható gyengének. Nos, Morata három legnagyobb érdeklődője állítólag az Arsenal, a Bayern München és a Liverpool.

Arsenal: Az “ágyúsoknak” évek óta nincs klasszis center, habár Giroud képes 15-20 gólt szerezni a bajnokságban, viszont az kijelenthető, hogy egyedül kevés. Welbeck se mondható kimondott világsztár támadónak annak ellenére, hogy amióta visszatért nem megy rosszul neki a játék. A londoni klub pár évvel ezelőtt egy Van Persie-vel, vagy éppen egy Adebayorral is büszkélkedhetett (távozásuk után eléggé mélypontra került a karrierjük), de Henry tökéletes utódját továbbra is keresik. Morata csupán 24 esztendős, így talán még van bőven a tarsolyában olyan, amit még nem láthattunk tőle. Wengeréknek 75%-ot adok arra, hogy sikerül megszerezniük a spanyol csatárt.

Liverpool: A “vörösök” ennyire nem szomorkodhatnak a klasszis csatár hiánya miatt, hiszen Luis Suarez 2014-ben hagyta el a klubbot, illetve Daniel Sturridge is rendkívül hasznos támadó volt addig, amíg nem jöttek a sérülés hullámok. A liverpooliak azóta próbálkoztak Rickie Lamberttel, és Christian Bentekével is, de mindkét centre csődöt mondott. Az elmúlt években első sorban Sterling-Coutinho kettős oldotta meg a feladatot, idén pedig leginkább Firmino. Klopp stílusába véleményem szerint rendkívül beleillene Morata, de valahogy nem látok túl sok esélyt az érkezésre. Én 30-35%-ot adok arra, hogy ők szerzik meg a Juve játékosát.

Bayern München: A bajoroknak úgy érzem nincs szükségük egy fiatalabb támadóra, hiszen Müller és Lewandowski tökéletesen elegendő a német klub számára, hiszen mindketten rendkívül sok gólt lőnek. Az egyetlen érv Carlo Ancelotti személye lehet, hiszen nála jóval több lehetőséget kapott a spanyol csillag, mint anno Mourinhonál. Személy szerint 15-20% esélyt adok a müncheni alakulatnak.

Képforrása: www.eurosport.co.uk

Németh Boldizsár