Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barca, Real, Atleti: Az utolsó előtti lécsőfok! – La Liga előzetes

A spanyol bajnokság utolsó előtti fordulójához érkeztünk, a három nagy csapat közötti különbség nem változott, így az utolsó két meccsre maradt a döntés. Lássuk, ki kivel találkozik a hétvégén! 

six-finals-barca-atleti-madrid-1460281731108

Vajon változni fog a sorrend? (Forrás: estaticos.sport.es)

A La Liga 37. fordulóját rendhagyó módon rendezik meg, az összes meccs vasárnap 17:00-kor kezdődik. A sort a Barcelona – Espanyol mérkőzéssel kezdjük. Luis Enrique együttese még mindig vezeti a tabellát, jelenleg 85 ponttal. A Barcelona számára a katalán kistestvér általában kellemetlen ellenfél, mivel nem a legjobb a két csapat viszonya és ennek a pályán és a lelátókon is hangot adnak. A Barcelona már kiesett a BL-ből, így a héten nem játszottak, nem úgy, mint a két rivális, ezért sokkal kipihentebben várhatják a találkozót. Az áprilisi lejtmenet úgy tűnik már a múlté, egyre jobb formában van a Barcelona, de a két madridi csapat nem tágít, és szorosan követik őket a tabellán. A nyomás nagy, az Espanyol pedig valószínűleg mindent meg fog tenni azért, hogy ellehetetlenítsék Messiék játékát.

Következzen az Levante – Atlético Madrid összecsapás. Simeone csapata kedden bejutott a Bajnokok Ligája döntőjébe, mivel kiejtette az egyik favoritnak számító Bayern München együttesét. Habár fáradtak lehetnek, motivációból nem lesz hiány vasárnap, hiszen két trófea megnyerése is ott lebeghet a szemeik előtt. Az Atlético Madrid neve mellett is 85 pont szerepel, de a Barcelona elleni idei eredményeik miatt, csak a második helyen állhatnak. A Levante nem lehet nehéz ellenfél, mivel már kiderült, hogy kiesnek a spanyol első osztályból, tehát számukra a meccs már tét nélküli lesz, de nem biztos, hogy megkönnyítik a fővárosiak dolgát.

Mindenesetre a Real Madrid – Valencia mérkőzés ígérkezik a legizgalmasabbnak. A Real Madrid is bejutott a Bajnokok Ligája döntőjébe kedden, így spanyol városi derbit láthatunk május 28-án Milánóban. A Real Madrid habár játszott még hét közben, nem igazán erőltette meg magát a Manchester City ellen, így tudtak valamennyire tartalékolni a vasárnapi bajnokira is. Cristiano Ronaldo már játszott kedden, de Benzema és Casemiro játéka még kérdéses. A Valencia az év közbeni rossz formáját maga mögött hagyta valamennyire, és egyre jobban játszanak, és feljöttek a 9. helyre, ami azért érdekes, mert 2-3 hónapja közelebb álltak a kieséshez. A legutóbbi meccsükön azonban kikaptak a Villarealtól, és a Bernabéuban is nehéz dolguk lesz, mivel a Real Madrid február óta veretlen hazai közönség előtt. A királyiak a két riválistól csak egy ponttal vannak lemaradva.

A Sevilla a Granadával fog megmérkőzni hétvégén. Az andalúzok csütörtökön bejutottak az Európa Liga döntőjébe, így nekik is van egy hétközi meccs a hátuk mögött. Egy győzelemmel felzárkózhatnának a Celtára. A Granadát jelenleg nem sok választja el a kieső zónától, így mindent meg kell tenniük a győzelemért. A következő mérkőzés a Villareal – Deportivo párharc lesz. A “sárga tengeralattjáró” a Sevillával ellentétben kiesett az EL-ből, így kissé csalódottan vághatnak neki a vasárnapi meccsnek. A Deportivo nem találja mostanság a jó formáját, és hat meccse képtelenek győzni. A Celta Vigo a Malaga együttesét fogadja vasárnap. A Celta múlt héten kemény meccset játszott az Athletic Bilbaoval, Cabral kiállításával együtt 2-1-re kaptak ki, és a játékos sem játszhat a következő mérkőzésen. A Malaga 44. ponttal áll a 8. helyen, mögötte csak egy ponttal van lemaradva a Valencia, így egy győzelemmel megléphetnének előlük. A már említett Athletic Bilbao a Las Palmas otthonába látogat. A kanári-szigeti csapat kellemetlen ellenfél lehet, a nagyok dolgát is megnehezítette és egyre inkább javuló játékukkal feljöttek a tizedik helyre a tabellán. A Real Sociedad a Rayo Vallecanoval játszik. A Rayo a legutóbbi két mérkőzésén a Real és az Atlético Madriddal játszott, így nem sok esélyük volt kikerülni a kieső zóna közeléből, a Real Sociedad ellen viszont mindent beleadhatnak, ha bent akarnak maradni a bajnokságban. Az Eibar – Betis a középmezőnyben való előrelépés harca lesz. Bármelyikük győzelme előrébb juttathatja a csapatot a tabellán. Végül a két kiesőjelölt a Getafe és a Sporting Gijón csap össze. Nagyon fontos mérkőzés ez mindkét fél számára, mivel a bennmaradás a tét.

A 37. forduló programja: 

VASÁRNAP:

17:00 Barcelona – Espanyol (Sport 2)

17:00 Levante – Atlético Madrid

17:00 Real Madrid – Valencia

17:00 Sevilla – Granada

17:00 Villareal – Deportivo La Coruna 

17:00 Celta Vigo – Malaga 

17:00 Athletic Bilbao – Las Palmas 

17:00 Real Sociedad – Rayo Vallecano 

17:00 Eibar – Betis 

17:00 Getafe – Sporting Gijón 

Állás a 37. forduló előtt:

ered