Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Megy a második helyért a Roma – videóval!

Továbbra is nagy harcban van az AS Roma a Bajnokok Ligája helyezésekért, mai győzelmükkel átmenetileg megelőzték a Napolit.

Kép: celebreak.eu

Kép: celebreak.eu

Zsinórban három győzelem után fogadta vasárnap délután a Chievót a Róma. A farkasok jelenleg a Napolival harcolnak a második helyezésért, ami automatikus BL-főtáblát jelenthet számukra. A harmadik hely már csak selejtezős pozíciót ér, így ennyi tét azért még maradt a résztvevők számára a hajrára. Ez a Chievo elleni erőpróba viszont nem volt nagy kihívás. A bordó mezes hazaiak végig domináltak és teljes mezőnyfölényben labdázgatták végig a 90 percet. A vendég védők nem tudtak elég erőt kifejteni a római támadókkal szemben, akik mindenféle megerőltetés nélkül tudták szövögetni az akcióikat. A 18. percben Nainggolan révén aztán sikerült is vezetéshez jutniuk.

Az első gól csak az előszelét jelentette a további dominanciának, ugyanis nemsokára már nőtt az előny: Rudiger fejese már 2-0-ás vezetést jelentett a szünet előtt. A fordulás után aztán megnyugodtak a kedélyek. A Roma nyugodtan játszott, a Chievo pedig feladta. A szurkolóknak külön öröm volt látni a csapat ikonját, Francesco Tottit, aki egyébként nem is játszott rosszul. A kegyelemdöfésből ő is kivette a részét: nem sokkal a lefújás előtt Pjanicnak adott egy gyönyörű gólpasszt amivel kialakult a 3-0-ás végeredmény. A végére teljesen leeresztettek a csapatok, de ettől függetlenül a kilátogató hazai nézők biztosan jól szórakoztak. Csapatuk átmenetileg átvette a második helyet a tabellán.

AS Roma – Chievo 3-0
G.: Nainggolan (18.), Rudiger (39.), Pjanic (85.)

Baranyai Balázs