Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Real Madrid döntött: visszavásárolják Moratát, de…

A hírek szerint a Real Madrid végül úgy döntött, hogy visszavásárolják a Juventusból saját nevelésű játékosukat, Álvaro Moratát, viszont érdekes terveik vannak a fiatal csatárral. 

.

Forrás: live-football.ru

A Real Madrid két éve adta el Moratát a Juventusnak 20 millió euróért, két éves visszavásárlási opcióval. A legújabb hírek szerint a Real Madrid úgy döntött, hogy visszaveszik a fiatal spanyolt, de nem azért, hogy a saját csapatukat bővítsék az egyébként is hiányposztnak számító csatárfronton, hanem, hogy még több pénzért eladják egy másik csapatnak. Elég sokan érdeklődnek a 23 éves játékos iránt, leginkább a Premier League-ből, például az Arsenal, a Manchester United vagy a Chelsea, de a PSG is felfigyelt rá, mint opcióra a távozó Ibrahimovic helyére. A visszavásárlás ára körülbelül 23 millió euró lehet, de tovább már 40 millióért adnák.

A pletykák szerint Morata a Manchester United csapatát részesíti előnyben, főleg, ha a Vörös ördögök José Mourinhoval vágnának neki a következő idénynek, illetve az angol bajnokság is csábítóbb számára a franciánál. Mourinho dolgozott már együtt a játékossal a Real Madridnál, és ő volt az, aki esélyt adott neki a nagycsapatnál 2010-ben a Real Zaragoza ellen. Morata később elmondta, hogy mennyire sokat jelentett ez neki, mivel Mourinho választhatott volna mást helyette, de úgy döntött, hogy őt veti be Cristiano Ronaldoék mellett. Conte is szívesen leigazolná Chelsea-hez a spanyolt, mivel 2014-ben még ő vitte a Juventushoz a játékost, de a szerződtetése után pár héttel elküldték őt a torinóiaktól. Viszont ez is attól függ, hogy Diego Costa marad-e vagy sem a Stamford Bridge-n.

Morata a Real Madridnál töltött két éve alatt, 37 bajnokin 10 gólt lőtt, a Juventust pedig bejuttatta tavaly a Bajnokok Ligája döntőjébe, és éppen nevelő csapatát ejtette ki góljaival.

Szigeti Andrea