Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Napoli négy, a Lazio héttel góllal szórakoztatta a közönséget!

Két újabb olasz nagyágyú lépett pályára vasárnap este. A Napoli és a Lazio is belevetette magát a Serie A 2015/2016-s idényébe. A déliek az újonc Pescara ellenében lépett pályára, míg a fővárosi gárda az Atalanta csapatával mérkőzött meg. 

1922294_Mosca_-_pescara6

Pescara Napoli 2:2 (2:0)
Helyszín: Pescara, Stadio Adriatico – Giovanni Cornacchia  Játékvezető: Giacomelli
Gólszerzők: Benali (8.), Caprari (35.) ill Mertens (60.,65.)
Sárga lap: Brugman (47.), Bizzarri (52.), Gyömbér (74.) illR. Albiol (29.)
Piros lap: –

Pescara: Bizzari – Coda, Gyömbér, Zampano – Memushaj, Brugman, Cristante, Biraghi – Caprari, Verre, Benali Vezetőedző: Oddo

Napoli: Reina – Hysaj, Albiaol, Koulibaly, Ghoulam – Allan, Valdifiori, Hamsik – Callejon, Gabbiadini, Insigne Vezetőedző: Sarri

Azt hiszem egy Napoli szurkoló sem gondolt arra, hogy a csapat olyan bajba kerülhet, mint amibe végül is bekerült a félidő végére. Ugyanis a Pescara nem úgy jött fel a pályára az első Serie A-s mérkőzésén, hogy ő védekezni fog. Sőt! Már a mérkőzés elején vezetést is szereztek. A nyolcadik percben Benali talált be! Egy védelmi eltolódást használt ki a támadó, aki Reina mellett gurította el a labdát. Teljesen kiegyenlített játékot láthattunk. Próbálkozott a Napoli becsülettel, ám egyetlen egy lövésük sem talált kaput! Ellenben a Pescaraval. A 35. percben ugyanis megduplázta az előnyét az újonc. Egy mutatós támadás után Caprari talált be. Így 2:0-s hazai előnnyel vonultak le a csapatok.

A második játékrészben már egy olyan Napolit láthattunk, mint a tavalyi szezon során. Nagyon mentek előre. Semmi mással nem foglalkoztak csak a gólszerzéssel. Kőkeményen letámadtak, nem engedték élni a Pescarat. Ennek eredményeképp össze is jött a már bravúros egyenlítés. Előbb 60. percben majd a 65. minutumban talált be a belga válogatott Mertens. Érdekességképpen jegezném meg, hogy a második 45 percben a hazaiaknak nem volt kaput eltaláló lövésük. Igaz egyetlen egyszer próbálkoztak csak.

Atalanta – Lazio 3:4 (0:3)
Gólszerzők: Kessei (63., 67.), Petagna (90+)  ill Immobile (15.), Hoedt (20.), Lombardi (33.), Cataldi (89.)

Tökéletes első félidőt játszott le a Lazio. Mármint a saját szemszögükből nézve. Domináltak, helyenként mutatós játékkal a félidő derekára, már 3:0-ra vezettek. Előbb az Eb-t is megjáró, Immobile talált be, majd Hoedt és végül Lombardi volt az aki már- már kivégezte az Atalantát. Csakhogy ezek a hazai fiúk nem olyan félék akik hamar feladnák. A második félidőb majdnem úgy zajlott le, mint az első. Csak épp az Atalanta volt a pofonokat adó csapat. Kessei kétszer is bevette a vendég kaput. Bár az egyenlítés nem sikerült, becsülettel végig dolgozták a hazaiak a meccset. Igaz a legvégén Cataldi beléjük döfte azt bizonyos kést, de meg kell dicsérni mind a két csapatot. Nagyon jó szezon kezdést láthattunk tőlük.

Borbély Szabolcs