Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Kapusa biztosította be a három pontot a Milannak

Két remek egyéni teljesítmény segítette győzelemhez az AC Milan együttesét a Torino elleni derbin. A találkozó a „B” betűvel kezdődővezetéknevű játékosok gólpárbaját hozta.

donnarummaVStorino001

Seria A – 1. forduló
AC Milan – Torino 3-2 (1-0)
Helyszín: San Siro (Milánó) Játékvezető: Antonio Damato
Gólszerzők: Bacca (38., 50., 62. perc – büntetőből), ill. Belotti (48.), Baselli (90+1.)
Sárgalap: Paletta (45., 90+4. perc – kiállítva), ill. Martínez (26.), Rossettini (35.), Obi (61.)

Győzelemmel kezdte az idényt az AC Milan együttese. Az olasz sztárcsapat (?) kis szerencsével ugyan, de végre nem került már az első fordulóban lépéshtrányba a többiekkel szemben. Bár hozzá kell tennünk, hogy a Torino legyőzése egyébként is komoly fegyverténynek számít az elmúlt évek Milan-botladozásait figyelembe véve. A találkozó alapvető hőse az a Carlos Bacca volt, aki mesterhármasával tulajdonképpen erőteljesen fejezte ki igényét a gólkirályi címre.
A kolumbiai támadó produkciója azonban jó eséllyel csak döntetlenre lett volna elegendő, ugyanis kellett a kapuba a 17 esztendős Gianluigi Donnarumma, akit Vincenzo Montella is favorizál. A fiatal olasz kapus már emberhátrányban, a 94. percben hárította a duplázni óhajtó Andrea Belotti büntetőjét.
Ugyan a Milan sikere nem volt minden kétséget kizáró, de talán egy ilyen győzelem egy remek szezont alapozhat meg a piros-feketék számára.

A találkozó góljai:
https://www.youtube.com/watch?v=Pi1H2HnuJNE

Balogh József