Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Mi kell Berarditól, hogy végre válogatott legyen?

A Sassuolo színeiben futballozó 22 esztendős olasz támadó, nevezetesen Domenico Berardi fiatal kora ellenére mondhatni komoly hírnévvel rendelkezik. A nagy ismertség legnagyobb oka, hogy rögtön első Serie A-s szezonjában olyan neves csapatokat tréfált meg, mint az AC Milan és a Fiorentina. A következő években még több nagyágyúnak tett keresztbe, de ennek ellenére a nemzeti gárdától még mindig nem érkezett meghívó. 

hi-res-6ad39566f78bf4e4cf4ec658e43c2465_crop_north-

Nagy potenciál rejlik Domenico Berardiban, aki az egyre inkább felfele lépegető Sassuolo vezéregyéniségei közé tartozik, és még mindig nagyon fiatal. Nos, tehetségére nemcsak a Serie A szerelmesei figyeltek fel, hanem talán kis túlzással az egész világ. Egyáltalán nem kizárt, hogy a következő szezontól már egy nagyobb klub színeiben fogjuk látni, jelen esetben a Juventus lehet a befutó, hiszen opciós joguk van az ő megvásárlására. A jelenlegi állomáshelyéhez egyébként még három esztendőig köti szerződés, az átigazolási értékét pedig 20 millió euróra taksálja a transfermarkt.

Berardi legelőször 2013 novemberében hívta fel magára a figyelmet, amikor a Sampdoria ellen triplázni tudott. Ezt a teljesítményét a következő esztendő elején rögtön felül tudta múlni, hiszen négy gólt akasztott az AC Milannak, majd az kiírás végéhez közeledve a Fiorentinának gurított mesterhármast. Szerencsére el lehet róla mondani, hogy nem egyszezonos csoda, mivel kimondottan gyengébb idényt nem produkált, illetve azóta a Lazionak és az Internek is okozott kellemetlen pillanatokat. A Serie A-ban eddig 92 találkozón léphetett pályára, melyek során 40 találatig jutott illetve 29 gólpasszt is kiosztott. 

Nos, ezek után lehet feltenni a kérdést…. Mi kell még tőle, hogy végre bekerüljön a válogatottba? 

Németh Boldizsár