Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ifi BL: Kiesett a Puskás Akadémia, Tajtiék a következő körben

Felemás magyar mérleg az Ifjúsági Bajnokok Ligája bajnoki ágán, avagy a magyar bajnok Puskás Akadémia búcsúzott a sorozattól, míg a Tajti Mátyással a soraiban felálló Malaga roppant könnyedén vette az első kör akadályát.

paok12

Fotó: pfla.hu

Az Ifjúsági Bajnokok Ligája két külön szálon fut, van egy sorozat a felnőtt BL csoportjainak megfelelően (IDE kattintva olvashatsz róla), illetve van egy bajnoki ág, ahol az európai országok egyes bajnokai mérik össze tudásukat egy egyenes kieséses sorozatban oda-visszavágós párharcok során. A csoportkört követően a két mezőny összemosódik, s kuparendszerben folytatódik, míg nem csak egy csapat marad, mely megnyeri az Ifjúsági BL-t.

UEFA Youth League selejtező, 2. mérkőzés:

PAOK FC – Puskás Akadémia 0-0
Tj: a PAOK 1-1-es összesítéssel, idegenben lőtt góllal.

Puskás Akadémia: Tóth Balázs – Keszi (Suscsák, 83.), Kertai, Tóth Bence, Rétyi – Keményffy (Daróczi, 83.), Bokros, Tóth Keve – Szabó – Kováts (Magyari, 69.), Óvári.

A hazai 1-1-es döntetlent követően idegenben nem tudta saját javára fordítani a párharcot a Puskás Akadémia. A beszámolók szerint a csapat jól játszott és nagyot küzdött, de a görög phalanxot nem sikerült feltörni, így vereség nélkül két döntetlennel, de kiesett a csapat, lévéna  PAOK az odavágón Felcsúton idegenben szerzett gólt. Továbbjutás esetén a sorozat egyik legnagyobb favoritja az Ajax lett volna a következő ellenfél.

További nagyobb csapatok eredményi:
AS Roma – APOEL 6-1
Tj: a Roma kettős győzelemmel, 9-1-es összesítéssel

Malaga – Nitra 5-0
Tj: a Malaga kettős győzelemmel, 8-2-es összesítéssel

Ajax – Breidablik 4-0
Tj: az Ajax kettős győzelemmel, 7-0-ás összesítéssel

Midtjylland – Anderlecht 3-1
Tj: a Midtjylland 3-1-es összesítéssel

Tajti Mátyás a szlovákiai odavágón végig a pályán volt, a visszavágón pedig kezdőként kapott kicsivel több mint hatvan percet, edzője akkor vette le, amikor a csapat már magabiztosan 3-0-ra vezetett. Érdekesség, hogy a belga bajnok, az utánpótlásáról híres Anderlecht elvérzett az első körben.

Az Ifjúsági Bajnokok Ligája eddigi győztesei

ifi-bl-winer