Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premier League: A Liverpool kiütötte a Watfordot- videóval

Klopp csapata egyszerűen erőből és lendületből bedarálta a zavarodott Watfordot, akik a 27. percig bírták a nyomást, majd onnan összezuhantak. A végeredmény 6-1. A Hull City hazai pályán győzte le a Southamptont és már nem kieső. 

coutinho

Liverpool – Watford 6-1  (3 -0 )
Helyszín: Anfield Road Vezette: M. Oliver
Gólszerzők: Mane (27.,60.), Coutinho (30.), Can (43.), Firmino (57.), Wijnaldum (90+1.) ill.  Janmaat (75.)
Sárga lapok: Wijnaldum (88.) ill. Holebas (56.), Britos (80.)
Kiállítva:

Liverpool: Karius – Milner, Lucas Leiva, Matip, Clyne – Can, Henderson, Lallana (Sturridge 70.) – Coutinho (Ejaria 87.), Firmino, Mane (Wijnaldum 63.)  Vezetőedző: J. Klopp

Watford:Gomes (Pantilimon 33.) – Janmaat, Kaboul, Britos, Holebas – Amrabat, Behrami (Watson 61.), Capoue, Pereyra (Zuniga 86.) – Ighalo, Deeney Vezetőedző: W. Mazzari

A Liverpool a második forduló óta egyszerűen nem tud hibázni, Klopp csapata nagyon össze érett. Úgy léptek pályára, hogy egy esetleges győzelem esetén egyedüliként fogják vezetni a tabellát az Chelsea előtt. Ennek megfelelően szinte az első perctől kedve a kapujuk elé szorították a Watfordot és helyzetet helyzet után dolgoztak. Ám az első gólig egészen a 27. percig kellett várni, ekkora egy szöglet után Mane volt fejjel eredményes. A bekapott gól után még csak eszmélni sem volt ideje a vendég játékosoknak, ugyanis Couthino 3 perccel az első gólra ismét beköszönt. A folytatásban a mérkőzés képe nem változott, súlyosbította a helyzetet a Watfordnál, hogy Gomest le kellett cserélni a 33. percben.A   hazaiak Can révén a 43. percben újra eredményesek voltak, a német középpályás szintén fejjel volt eredményes, ezzel pedig lényegében a “Vörösök” az első félidőben lezárták a találkozót. A második játékrészben is azt történt amit Klopp csapata szeretett volna, annak ellenére, hogy éledezett a Watford. A  gólt azonban ismét csak a Liverpool szerezte, az 58. percben Firmino volt eredményes, amivel már 4-0 állt az eredményjelzőn, de mire ezt kiírták már az 5. gól is megszületett, Mane duplázott és lassan kezdett megalázó lenni a vendégek szereplése.  A 74. percben aztán , hogy ne legyen ennyir arcpirító a dolog a Watford Janmaat révén megszerezte a szépítő gólt is, ezzel 5-1-re alakítva az eredményt. Ám, hogy ne hagyja el a stadiont jó szájízzel (már ha 5 bekapott találat utáni lehetne ilyet mondani…) a Watford arról a 90. percben Wijnaldum tett, aki egy kipattanót vágott be Pantilimon kapujába. A vége 6-1-es megalázó vereség és osztálykülönbség, ezzel a Liverpool a tabella élén.

A mérkőzés összefoglalója:

Hamarosan…

Hull City – Southampton – (0-1)
Gólszerzők: Snodgrass (61.), Dawson (64.) ill. Austin (6. b.u.)

A “Szentek” a múlt heti Chelseatől elvesztett mérkőzést próbálták feledtetni, amihez alighanem a legkellemesebb ellenfél kapták a Hull csapatában, hitték ők. Charlie Austin büntetője után a vendégek már a 6. percben megszerezték a vezetést, ám az előnyüket nem tudták növelni, az első félidőben. A második játékrészben azonban feltámadt a Hull City és 3 perc alatt Snodgrass és Dawson góljával máris náluk volt az előny. Erre pedig nem tudott válaszolni a vendég csapat, ezzel a “Tigrisek” ismét begyűjtötték a 3 pontot.

Képek forrása: www.premierleague.com