Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Caballero figyelmeztette a Manchester Cityt

Az argentin kapus figyelmeztette a csapatot, hogy többet nem hibázhatnak hazai közönség előtt, akkor, ha év végén ők akarják magasba emelni a Premier League megnyeréséért járó serleget.

capital-one-cup-final-liverpool-v-manchester-city

A Manchester City nem fut jó szériát az utóbbi időben. Az elmúlt 4 mérkőzéséből 3 1:1-es döntetlenre végződött az Etihadban. A Middlesbrough, a Southmapton és az Everton is pontot tudott rabolni a Citytől hazai pályán, ami nagyban rontja a bajnoki cím esélyeit Guardiola együttesének. Ezzel a teljesítménnyel jelenleg 3. a csapat, 2 ponttal lemaradva a listavezető Liverpool mögött.

Az összes versenykiírást tekintve Guardiola együttesének csak egyszer sikerült kapott gól nélkül lehoznia találkozót az elmúlt 11 meccsből. A hiba a védelemben van, ami legtöbbször átjáróház az ellenfél csatárainak, így égető szükség lesz ennek a megerősítése.

Ráadásul december 3-ig nem lesz hazai mérkőzés, majd csak akkor fogadják a Chelsea-t hazai közönség előtt. Addigra össze kell kapniuk magukat, ha bajnoki címet akarnak majd ünnepleni a szezon végén.

„A legfontosabb, hogy lehozzuk gól nélkül a hazai mérkőzéseket, és meg kell nyerni a következő hazai mérkőzést, mert képesek vagyunk rá. A Barcelona ellen sikerült, de azok a pontok, amiket otthon elvesztettünk sosem jönnek vissza” – nyilatkozta a City hálóőre.

A Manchester City következő ellenfele a válogatott szünet után a Crystal Palace lesz idegenben, november 11-én.

kép: straitstimes.com

Nagy Gábor