Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLSZ: „Több nézőt vártunk!” – Csányi Sándor

Több témát is érintett a Magyar Labdarúgó Szövetség első embere az M4 Sportnak adott interjújában, többek között az NB I-es nézőszámokról is beszélt.

Csányi Sándor

Maximalista ember lévén Csányi Sándor nem elégedett teljesen a világbajnoki selejtezők eddigi eredményeivel. De legalábbis az őszi teljesítménnyel. Szerinte a Feröer és Svájc elleni találkozókból többet is ki lehetett volna hozni, ám a gyengébb eredményeket abban látja, hogy míg az Eb előtt hat hétig készülhetett együtt a csapat, addig az őszi mérkőzések előtt nincs erre lehetőség.

Ami az élvonalbeli bajnokik nézettségét illeti, nem lehet csak a helyszíni látogatottságot számon tartani, mert sokan az interneten követik figyelemmel a mérkőzéseket, ugyanakkor azt elismerte, több nézőre számítottak a stadionokban a nyári Eb után. „Megmondom őszintén, hogy nem ezzel kalkuláltunk. Én arra számítottam, hogy az Európa-bajnokság után nemcsak a válogatott mérkőzések, hanem a bajnoki meccsek iránt is nagyobb érdeklődés lesz.” – fogalmazott Csányi Sándor.

Az átlag nézőszám  ősszel az ötezret is alig érte el, mindössze a Derbin, és egy-egy nagyobb rangadón, valamint a Vasas és a Diósgyőr stadionbúcsúztatóján voltak ötezernél többen.

Gavalovits Sándor