Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Csak döntetlenre futotta a Citynek – videóval

A Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó előtti mérkőzésén nem bírt Manchester City a Mönchengladbach csapatával. Mindkét klub 10 emberrel fejezte be a mérkőzést, melynek végére a csapatok már feladták a gólszerzést, és megelégedtek a döntetlennel. A City maradt a második helyen és továbbjutott, a Gladbachnak pedig már biztos az Európa-liga indulás.

hhoh

Forrás: UEFA Champions League Twitter

Mönchengladbach – Manchester City: 1-1 (1-1)
Helyszín: Borussia-Park (Mönchengladbach) Nézőszám: 45925 néző Vezette: Cüneyt Cakir (török)
Gólszerzők: Raffael (23.) ill. David Silva (45+1)
Sárga lapok: Stindl (20.), Dahoud (49.), Jantschke (69.), Raffael (71.) ill. Fernandinho (43.)
Kiállítás:  Stindl (51.) ill. Fernandinho (63.)

Mönchengladbach: Sommer, Wendt, Jantschke, Christensen, Elvedi, Strobl, Dahoud (Vestergaard, 60.), Johnson, Stindl, Traore (Hoffman, 41.), Raffel (Hahn, 84.). Vezetőedző: André Schubert

Manchester City: Bravo, Otamendi, Fernandinho, Stones, Kolarov, De Bruyne, Gündogan, David Silva, Navas, Sterling (Sagna, 68.), Agüero. Vezetőedző: Pep Guardiola

A Manchester Citynél volt többet a labda, sokat passzolgattak, próbálták felépíteni a támadásokat. Végül a Gladbach jött ki ezekből jobban, hiszen a szemfüles labdaszerzéseket követően, kétszer is átfutottak a City középpályáján és védelmét, de a kaput nem fenyegették. A 17. percben Agüero kapott egy fantasztikus lapos passzt, de mielőtt elrúghatta volna, a hazai védők tisztáztak. A Gladbach viszont többször is meglepte a Guardioláékat, és többször sikerült átverniük a védelmet, ám a meccs elejéhez hasonlóan, nem veszélyeztették a kaput, egészen a 23. percig, amikor is egy kontra végén megszerezték a vezetést! Lars Stindl passzolta középre a labdát, amit Raffael ért el, majd még arra is volt ideje, hogy kitalálja, hogy lövi el, végül a védők mellett gurította be a labdát a hálóba. A gól után is sanyargatta a Cityt a Gladbach, a vendégeknek még nem is volt igazán nagy helyzetük. A 35. percben Gündögan lövése kellett ahhoz, hogy Sommer a meccsen először nyújtózkodjon, és sikerült is védenie. A 39. percben Wendt lőtt erősen Bravo felé, de a chilei kapus hárította a próbálkozás. Wendtnek a 43. percben volt még lehetősége a gólszerzésre egy szép támadás végén, de lövése nagyon gyenge volt. A 45. percben megszerezhette volna az egyenlítő gólt a City, amikor Sterling kapta a labdát egy lesgyanús helyzetben, amit rá is lőhetett volna a kapura, de végül lepasszolta Agüeronak, akinek lövését Sommer fogta. Egy perccel később viszont nem hibáztak, az első félidő végén Silva egyenlített. De Bruyne futott fel szélen, majd laposan a kapu elé lőtte a labdát, amire Silva érkezett és begurította a hálóba.

A második félidőt jobban kezdte a City, többet is támadtak az angolok. Az 50. percben Sterling be is talált a kapuba, de már lesen állt. Az 51. percben megváltozott a meccs képe, mivel Stindl megkapta a második sárgáját, és el kellett hagynia a pályát. 10 emberrel maradtak a hazaiak, de nem álltak be védekezni, ha tudtak támadtak, de nem túl hatékonyan. A City kezdte nagyon átvenni az irányítást, ezért Schubert beküldött egy védőt a 60. percben, hogy legalább a döntetlenre legyen esélyük. Viszont szerencséje volt a hazaiaknak, hiszen a 63. perben Fernandinho is megkapta a második sárgáját és mehetett az öltözőbe, így ismét egyenlő esélyekkel játszhatott mindkét csapat. Egy perccel később Raffael már helyzetbe is került, a labda pedig csak centikkel kerülte el a kaput. A 67. percben De Buyne eresztett el egy nagy lövést távolról, de Somer ügyesen védeni tudott. Továbbra is fölényben maradt a City, de már nem annyira, mint az első kiállításkor, és egy szabadrúgást követő zűrzavaron kívül a kapura se voltak nagyon veszélyesek. Csökkent a meccs színvonala a végére, és egyik csapat sem tudta már megfordítani az eredményt, így maradt az 1-1-es döntetlen. 

A csoport állása:

eeeeeee

Szigeti Andrea