Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

OTP Bank Liga: Trágár rigmusok miatt fizet a Fradi

Nem maradt következmények nélkül a ferencvárosi drukkerek trágársága, ugyanitt a Mezőkövesd írásbeli figyelmeztetést kapott.

mezokovesd-fradi

Rendhagyó módon csütörtökön ült össze a Fegyelmi Bizottság, hogy megvitassa, és szankcionálja a múlt hétvégén történt kihágásokat. A Ferencváros nem úszta meg Urbán Eszter alapvonali asszisztens sértegetését. A grémium 400 ezer forintos bírságot szabott ki a zöld-fehérekre. „A Ferencváros megbüntetésével a Magyar Labdarúgó Szövetség ismét egyértelművé kívánja tenni, hogy a stadionokban elfogadhatatlanok a mérkőzés során tapasztalt szexista, ordenáré nézőtéri megnyilvánulások. Az MLSZ, ahogy korábban, úgy most és a jövőben sem tűri el, hogy egy sportesemény bármely szereplőjét emberi mivoltában sértsenek meg.” – indokolt a testület.

Ugyanitt a Mezőkövesdet is elmarasztalta a FEB. A borsodiak rendezési hiányosságok miatt írásbeli figyelmeztetést kapott, „mert rendezési hiányosságokkal megsértette az MLSZ Biztonsági Szabályzatot, az MLSZ Infrastruktúra Szabályzatot, valamint az MLSZ Klubkártya- és Jegyértékesítési Szabályzat rendelkezéseit.”

Nem maradt el az Újpest büntetése sem. A lila-fehérek 150 ezer forintnyi bírságot kénytelen befizetni, miután visszaesőként – mások szidalmazása, pirotechnika használata – sértették meg a szabályzatot.

Az MTK is írásbeli figyelmeztetést kapott rendezési hiányosságok okán.

A büntetési lista: 

Újpest: 3 millió 400 ezer forint
Debrecen: 550 ezer forint
MTK: –
Ferencváros: 1 millió 100 ezer forint
Diósgyőr: 2 millió 200 ezer forint
Videoton: 700 ezer forint
Gyirmót: 100 ezer forint
Paks: 50 ezer forint
Haladás: 300 ezer forint
Mezőkövesd: –
Honvéd: 1 millió 450 ezer forint
Vasas: 150 ezer forint

Gavalovits Sándor