Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Oroszországból érkezhet szélső a Liverpoolhoz?

A Szpartak Moszkva jelen pillanatban a téli álmát alvó Premjer Liga élén áll, a patinás orosz egyesület kiváló szereplésében pedig elévülhetetlen érdemeket szerzett a piros-fehérek holland válogatott szélsője, Quincy Promes. Nem csoda tehát, hogy több európai nagy csapat is érdeklődik a 24 éves játékos iránt. Most épp a 18-szoros angol bajnok Liverpool neve került elő a kalapból Quincy Promes leigazolása kapcsán…

fc-spartak-moscow-v-fc-rubin-kazan-russian-premier-league-600x315

A “Vörösök” menedzsere, Jürgen Klopp nemrégiben kijelentette, hogy a Liverpool természetesen figyeli az átigazolási piacot, és amennyiben lehetőség adódik egy megfelelő minőséget képviselő játékos megszerzésére, nem fognak késlekedni. A hírek szerint elsősorban szélsőt igazolna a német menedzser, ugyanis Sadio Mané hamarosan elhajózik az Afrikai Nemzetek Kupájára, a Liverpool pedig nemcsak a Premier League-ben érdekelt, hanem FA-kupa-szereplését is megkezdi, továbbá elődöntős a Ligakupában. A felsorolt tények fordíthatják Kloppék figyelmét a Szpartak Moszkva 24 éves futballistája, Quincy Promes felé.

A holland játékos kiválóan szerepel az idei szezonban, 15 mérkőzésen 6 gólt szerzett az orosz ligában, ezzel pedig nagyban hozzájárult a Szpartak őszi elsőségéhez. Minden sorozatot egybevéve kifejezetten imponáló Quincy Promes mutatója, hiszen 78 meccsen 37 gólja van! Angol sajtóértesülések szerint mindez meg is győzte Jürgen Kloppot arról, hogy Liverpoolba csábítsa a szélsőt már a januári átigazolási időszak során.

Promes helyzetével kapcsolatban a Szpartak elnöke, Sergey Rodionov is megszólalt:

“Természetesen szeretnénk megtartani Quincy-t, de igaz a hír, miszerint van egy kivásárlási ára. Hogy mennyi? Azt nem árulom el.”

A Daily Mirror szerint a fent említett kivásárlási ár 20 millió font körüli összeget takar, amelynek kifizetése valószínűleg nem lehetetlen a Liverpool számára. Quincy Promes leigazolása sokkal inkább az elhatározáson múlhat a “Vörösök” részéről, semmint az anyagi tényezőkön.

Szerző: Draskovics Tamás