Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Távozhat az Arsenal hátvédje?

A londoni “ágyúsok” tegnap késő délután két vállra fektették a Tony Pulis vezette West Bromwich Albion csapatát, igaz, alaposan megszenvedtek a “Rigókkal”. A mérkőzést csak a lelátóról figyelhette az Arsenal 31 éves francia jobbhátvédje, Mathieu Debuchy, aki januárban akár ott is hagyhatja Arséne Wenger csapatát.

debuchy-e1472031422708

Mindezt a Club Call állítja, amely tudni véli, hogy Debuchy hamarosan átteheti székhelyét a francia élvonal egyik legnépszerűbb csapatához, az Olympique Marseille-hez.

Debuchy éppenséggel nem fut jó szezont, de ezt már az utóbbi három idényben is elmondhatta magáról a jobb bekk. Egész arsenalos karriere során sérülések egész sora hátráltatta, és most sincs ez másképp, jelenleg combhajlító izomsérüléssel bajlódik a 31 esztendős játékos. Az idei szezonban mindössze egyetlen mérkőzésen léphetett pályára Debuchy, és várhatóan január közepéig semmiképpen sem fog növekedni ez a nem túl magas szám. Ráadásul Debuchy-nek egészségesen is akadna problémája, hiszen meg kéne küzdenie a kirobbanthatatlannak tűnő Héctor Bellerínnel a kezdőtagságért, ez pedig gyakorlatilag lehetetlen vállalkozásnak tűnik.

Így tehát Debuchy akár már januárban távozhat, a fent említett Marseille állítólag kölcsönbe vinné a játékost, és feltehetően opciós jogra is igényt tartana a francia gárda. Mindazonáltal az angol forrás meg nem nevezett török és olasz érdeklődőkről is beszél Debuchy kapcsán, ami játéktudását tekintve talán nem is csoda, hiszen francia bajnok és egykori francia válogatott jobbhátvédről van szó.

Szerző: Draskovics Tamás