Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Antonio Cassano Ciprusra igazolhat!

A 34 esztendős Antonio Cassano karrierje az elmúlt években nem alakult túl szerencsésen. A Parma csődbe ment, míg jelenlegi klubja, azaz a Sampdoria már nem számít a szolgálataira. Korábban nagy jövőt jósoltak neki, hiszen rendkívül fiatalon vezéregyéniséggé vált az AS Romában. Ennek tükrében a Real Madrid lecsapott rá, ám a “királyi gárdánál” végül nem tudott meghatározó szerepet betölteni. Ezt követően megjárhatta többek között még az Internazionalét és az AC Milant, illetve az olasz válogatottban is voltak szép momentumai. Nos, a rutinos támadó a legfrissebb információ szerint Ciprusra igazolhat. 

apoel-f-c-195-1920x1200

Az APOEL Nicosia bejelentkezett Antonio Cassano játékjogáért – írja az apoel.net. Korábban felröppentek olyan hírek, melyek szerint a Sampdoria vezetősége felbontja a veterán csatár szerződését, ám ez végül nem történt meg. A kontraktusa idén nyáron fog lejárni, a transfermarkt pedig 500 ezer euróra becsüli a piaci értékét.

Antonio Cassano az AS Bariban vált profi játékossá, meggyőző teljesítményének hála pedig rendkívül gyorsan magasabb szintre léphetett, hiszen 2001 nyarán leigazolta az AS Roma. Az ifjú támadó hamar a “farkasok” meghatározó tagjává vált. A fővárosi gárdát 2005-ig erősítette, melynek színeiben 161 tétmérkőzésen 52 gólt szerzett. Ezt követően a Real Madridban próbált szerencsét, ám a spanyol sztárcsapatnál nem tudott alapemberré válni. A spanyolországi évek után 2007-ben a Sampdoriához igazolt, ahol újra visszanyerte régi formáját, majd 2011 nyarán a Milanhoz szerződött. A későbbiekben megjárhatta még városi rivális Intert, a Parmát, majd 2015-ben visszatérhetett a Sampdoriába. A Serie A-ban 398 találkozón lépett pályára, melyek során 112 alkalommal volt eredményes illetve 75 találatot készített elő a társainak. 

Németh Boldizsár