Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Griezmann bombája mentette meg az Atléticot! – Videóval

Jó iramú, küzdelmes találkozón az Atlético Madrid négy gólon és két ponton osztozkodott Baszkföldön az Athletic Bilbao együttesével.

(Kép: La Liga Twitter )

Athletic Bilbao – Atlético Madrid 2-2 (1-1)
San Mamés stadion, Vezette: Ignacio Iglesias Villanueva
Athletic Bilbao: Iraizoz – Balenziaga, Laporte, Boveda, de Marcos – San José, Iturraspe (M. Rico, 89.) – Muniaín (Susaeta, 83.), R. Garcia, Lekue – Williams (Villalibre, 83.). Vezetőedző: Ernesto Valverde
Atlético Madrid: Moyá – Vrsaljko, Godin, Giménez, Filipe Luís – Gabi (F. Torres, 58.), Koke, Saúl, Carrasco (Correa, 65.) – Griezmann, Gameiro (Gaitan, 65.). Vezetőedző: Diego Simeone
Gól: Lekue (42.), de Marcos (58.) illetve Koke (3.), Griezmann (80.)
Sárga Lap: Williams (36.), Iturraspe (63.) illetve Gabi (47.), Carrasco (64.)
Piros Lap: –

Az Atlético Madrid némiképp tartalékos védelemmel, a sérült Jan Oblák, valamint a kispadon helyet foglaló Juanfran nélkül lépett pályára az eltiltás miatt az Aritz Aduriz – Benat kettőst nélkülöző Athletic Bilbao otthonában.
A találkozót remekül kezdte az Atlético, hiszen Koke élesen kapu elé csavart labdája Griezmann “zavaró repülését” követően a hazaiak hálójába kötött ki. A bekapott gól után fokozatosan vette át a játék irányítását a Bilbao, és ellenfele főlé is nőtt Ernesto Valverda csapata. A hazaiak erőfeszítései az első játékrész hajrájában értek góllá, ekkor Inigo Lekue lőtt bombagólt.

A szünet után jóformán ott folytatták a baszkok, ahol az első félidőben abbahagyták, és pár perc elteltével Oscar de Marcos szép fejesével már a vezetést is megszerezték. A folytatásban Diego Simeone csapata továbbra sem igazán találta a ritmust, bár lehetőségek azért adódtak a matracosok előtt. Mikor már mindenki azt gondolhatta, hogy a Bilbao bedarálja  nagynevű ellenfelét, Antione Griezmann némiképp a semmiből, nagy gólt lőtt a hiába nyújtózkodó Gorka Iraizoz kapusnak. Az egyenlítés mezőnyben is felhozta az Atléticót, Simeone csapata saját kapuja elé is nyomta a Bilbaot, de hiába, hiszen újabb gól már nem esett a találkozón. A felek alaposan megdolgoztak az egy pontért!

https://www.youtube.com/watch?v=J2vxwora3Qo