Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Afrika Kupa: Burkina Faso elődöntős

A 2017-es Afrika Kupa már a vége felé közeledik. Már csak 8 csapat maradt versenyben, és a tét a legjobb 4 közé kerülés. Burkina Faso Tunéziával csapott össze. Papíron Tunézia volt az esélyesebb, azonban ezen a tornán bármi megtörténhetett, így nem volt előre lejátszott a mérkőzés.

tunisia-702x336

Burkina Faso – Tunézia 2:0 (0:0)
Helyszín: Stade de l’Amitié, Cotonou Vezette:  Bennett
Gólszerzők: Bance (81.), Nakoulma (85.) ill. –
Sárga lap: Kabore (19.), Touré (83.), Nakoulma (86.) ill. Abdennour (22.), Ali Yacoubi (34.), Ben Yousseff (38.)
Kiállítva: – ill. –

Burkina Faso: Kouakou – Coulibaly, Kone, Dayo, Yago – Traore (Traore A.) – Toure (Sare 87.), Kabore – Bayala (Bance 77.), Nakoulma, Traore Vezetőedző: Duarte

Tunézia: Mathlouthi – Nagguez, Ben Yousseff, Ali Yacoubi,  Abdennour – Ben Amor, Sliti – Sassi (Akaichi 85.), Khazri (Lahmar 63.), Khenissi (Khalifa 85.) – Msakni Vezetőedző: Kasperczak

Az első játékrészben 22 percet kellett várni az első komolyabb helyzetre. Bertrand Traore a tizenhatoson belülről tüzelhetett, de legnagyobb pechjére a felsőlécen csattant a labda, és nem a háló hullott onnan, hanem kipattant. A 34. percben Ben Yousseff fejjel próbálkozott, de labdája centikkel kerülte el a kaput. Az első félidő így nem hozott gólt.

A második játékrészben pörögtek fel az események. A 81. percig kellett várni az első gólra, azonban a szurkolók nem lehettek elégedetlenek. Bance szabadrúgásból küldött egy védhetetlen bombát a tunézia kapuba. Bayala leváltása jónak bizonyult a 77. percben. A 85. percben Nakoulma biztosította be a továbbjutást Burkina Fasonak. A maradék időben már nem született gól, így Tunéziának idénre véget ért az Afrika Kupa.

kép: naij.in