Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Afrika Kupa: Ghána elődöntős

A 2017-es Afrikai Nemzetek Kupája a végéhez közeledik, mivel lassan véget érnek a negyeddöntők. Az elődöntőbe jutásért Kongó mérkőzött meg Ghánával. Parázs csatára számíthattunk, mivel az eddigi találkozóik mindig izgalmasak voltak.

Jordan

Kongói DK – Ghána 1:2 (0:0)
Helyszín: Stade d’Oyem, Oyem Vezette: Camille
Gólszerzők: M’Poku (68.) ill. Ayew J, (63.), Ayew A (78. büntető)
Sárga lap: Mulumba (16.), Mutambala (60.), Tisserand (61.) ill. Wakaso (58.), Amartey (74.)
Kiállítva: – ill. –

Kongói DK: Matampi – Mpeko, Bokadi Tisserand, Mutambala – Mbemba, Mulumba – M’Poku Ebunge – Kabananga , Mbokani, Mubele Ndombe Vezetőedző: Ibenge

Ghána: R Brimah; F Acheampong, J Boye, D Amartey, H Afful; M Wakaso, A Acquah; A Ayew, T Partey, C Atsu; J Ayew. Vezetőedző: Grant

Kiharcolta az elődöntőbe jutást Ghána együttese. A mérkőzés első félideje viszonylag eseménytelenül telt. Egy ígéretes helyzete volt Kongónak, de Mbokani csak a kapufát forgácsolta szét, ha ez bement volna, akkor nagy bajba kerülhetett volna Ghána. Ayewék ebben a játékrészben nem tudtak érdemleges helyzetig jutni.

Az események a második félidőben pörögtek fel. Az első találatra a 63. percig kellett várni. Jordan Ayew játszotta át a kongói védelmet, és lőtte ki a jobb alsót. 5 perccel később ismét döntetlenre módosult az állás. M’Poku távolról vállalt el egy lövést, és olyan remekül találta el a labdát, hogy az a felső sarokban kötött ki. Brimah esélyese sem volt hárítani a löketet. A 78. percben meccslabdához jutott Ghána. Egy szabálytalanságot követően a bíró a büntetőterületre mutatott. A labda mögé Andre Ayew állt, és hajszál pontosan a kapufa mellett a hálóba juttatta a labdát. Kongó már nem tudott egyenlíteni, ezzel búcsúzott is a tornától. Ghánának a következő állomás az elődöntő lesz.

https://www.youtube.com/watch?v=m9b-sWK8JzI

kép: express.co.uk

Nagy Gábor