Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Érvágás a ManCity-nek, hosszú időre kidőlhet Gabriel Jesus – sajtóhír

Hétfő este a Bournemouth otthonában vizitált a Pep Guardiola vezette Manchester City, és a bajnoki mérkőzés jól is sikerült a világoskékeknek, ugyanis két góllal megnyerték az összecsapást, és a három pont elorozásával felugrottak az angol tabella 2. helyére! Azonban vezéráldozatot követelt a dolog, ugyanis az utóbbi hónapokban üstökösként ragyogó, gólerős fiatal, Gabriel Jesus megsérült, angol sajtóhírek szerint pedig nagyon is súlyos a helyzet..

skysports-gabriel-jesus-manchester-city-bournemouth_3890519Gabriel Jesuson nem segített az ápolás (fotó: Sky Sports)

Gabriel Jesust már tavaly nyáron leigazolta a Manchester City, a brazil bajnok Palmeirastól szerződtették a 19 éves támadót. Ám a rendkívüli tehetségnek tartott ifjonc fél évet a zöldeknél maradt kölcsönben, januárban pedig csatlakozott a világoskékekhez. Remekül kezdett, négy bajnoki mérkőzésen 3 gólt szerzett, és gyakorlatilag kiszorította a City kezdőjéből a csapat házi gólkirályát, Sergio Agüerót.

A Bournemouth elleni bajnokin azonban egy szerencsétlen mozdulatnál megtörtént a baj, és Jesus sérülés miatt cserét kért. A vizsgálatok után úgy tűnik, lábközépcsont-törést szenvedett a csatár, melynek következtében május közepéig nem lesz bevethető, azaz lényegében kihagyja a szezon hátralévő részét. A legtöbb szigetországi médium már leközölte a hírt, és a neves Transfermarkt is arról számolt be, hogy Jesus csaknem három hónapra kidőlt a sorból.

Márpedig ez a fejlemény hatalmas érvágás lehet a ManCity-nek, ugyanis kiválóan mutatkozott be a brazil, ráadásul a szezon keményebbik része következik a “Polgárok” számára: helyt kell állniuk a bajnokságban, az FA-kupában, továbbá nemzetközi porondon szembe kell nézniük a francia bajnokság jelenlegi listavezetőjével, az AS Monacóval.

Szerző: Draskovics Tamás