Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Zsinórban kilencedik meccsén maradt veretlen az Everton – videóval

Az angol Premier League hétvégi 26. fordulója elég csonkára sikeredett, ugyanis a hétvégén rendezik a Ligakupa dönőjét is emiatt a manchesteri derby és a Southampton mérkőzése is elmaradt. Pályára lépett viszont az Everton a kiesés ellen küzdő Sunderland ellen valamint a West Brom hazai környezetben fogadta a Bournemouth csapatát.

645259768

Everton – Sunderland 2:0 (1:0)
Helyszín: Goodison Park (Liverpool) Vezette: 
Gólszerzők: Gueye (40.), Lukaku (80.)
Sárga lap: Gibson (35.), Oviedo (77.)
Kiállítva:

A mérkőzés előtt a tabellán hetedik liverpooli kékek a sereghajtó Sunderland csapatát látták vendégül. A fekete macskák legutóbbi tíz mérkőzésükből hatot elvesztettek és mindössze két győzelmet arattak a PL-ben. A csapat 24 góljából Jermain Defoe egymaga 14-et jegyezz, ez mindent elmond a Sunderland idei szezonjáról. Az Everton legutóbbi tíz mérkőzésen remek formába lendült és mindössze a városi rivális FC Liverpool csapatától kaptak ki a ráadásban lőtt góllal, a mérlegük hat győzelem és három döntetlen ezeken a mérkőzéseken. A hazaiak oldalán mindössze Bolasie és Lennon játékára nem számíthatott Koeman. A vendégeket elképesztő sérüléshullám sújtja ezért sincs könnyű helyzetben Moyes, ugyanis hét meghatározó játékosára nem számíthatott az Everton elleni mérkőzésen. A hiányzók listáján olyan játékosok voltak megtalálhatóak, mint Anichebe, Cattermole, Kirchoff, McNair, Rodwell, Watmore valamint az eltiltott Djilobodji. A mérkőzést a hazaiak kezdték jobban, azonban az első komoly lehetőségre 20 percet kellett várni, ekkor Gueye bal alsó sarokba tartó lövését Pickford bravúrral hárította. Hiába játszott fölényben a hazai együttes komoly helyzeteket nem tudtak kidolgozni egészen a 40. percig. Öt perccel az első félidő előtt Gueye megvillant és egy zseniális kápáslövéssel megszerezte a vezetést a liverpooli kékeknek. A félidő végén Barkley növelhette volna a hazaiak előnyét azonban Pickford a helyén volt és bravúrral hárított majd a kipattanóból Davies a kapufát találta telibe. Fordulást követően több veszélyes helyzetet is kidolgoztak a hazaiak, de Mirallas és Barkley is elpuskázta ziccerét. A 75. percben Lukaku helyzeténél kellett óriási bravúrt bemutatnia Pickfordnak. Tíz perccel később a belga gólzsák megszerezte a liverpooliak második találatát és ezzel végleg eldöntötte a három pont sorsát.

https://www.youtube.com/watch?v=ZTJgrP1ZwKI

https://www.youtube.com/watch?v=xANzh74f-cg

West Bromwich – Bournemouth 2:1 (2:1)
Helyszín:The Hawthorns (West Bromwich)  Vezette: Clattenburg
Gólszerzők: Dawson (10.), McAuley (22.) ill. King (5., büntetőből)
Sárga lap: Nyom (49.), McClean (69.)
Kiállítva:

A tabella nyolcadik helyén tanyázó West Bromwich csapata hazai közönsége előtt fogadta a 14. helyezett Bournemouth csapatát. A hazaiak négy veretlen mérkőzéssel a hátuk mögött várhatták a kezdő sípszót, ugyanakkor a vendégek már hat mérkőzés óta nem tudtak győzelmet felmutatni a PL-ben és egyre közelebb kerülnek a kiesőzónához. A 2017-es naptári évben Edie Howe csapat mér nem tudott győzni, legutóbb december 31-én győztek a Swansea otthonában a Premier League-ben. A hazaiak még a PL történetében nem győzték le a Bournemouth gárdáját, eddig három alkalommal mérkőztek a PL-ben és két Bournemouth győzelem mellett egy döntetlen született. A West Brom már a mérkőzés elején hátrányba került miután a negyedik percben Mark Clattenburg a büntető pontra mutatott. A megítélt büntetőt King értékesítette, Fosternek esélye sem volt a hárításra. A hazaiak nem tétováztak sokáig és 12 perc leforgása alatt fordítottak.A 10. percben Dawson váltotta gólra Chadli passzát majd a 22. percben McAuley egy elé pattan egy kipattanó aki nem is hibázott és a hálóba lőtte a West Brom vezető találatát. A folytatásban több lehetősége is volt az újabb gól megszerzésére a hazaiaknak, de újabb találat nem született ezzel pedig zsinórban ötödik mérkőzésén maradt veretlen a WBA.

Képek: premierleauge.com

O.G.