Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Sporttörténelem! Óriási dráma után Barcelona továbbjutás – videóval

Szerdán további két mérkőzéssel folytatódott a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőinek visszavágója. A spanyol Barcelona szinte lehetetlen helyzetőbl várhatta a PSG elleni visszavágót, hiszen Messiék súlyos 4:0-ás vereséget szenvedtek el Párizsban. 

C6bBIWVXQAAF410

FC Barcelona – PSG 6:1 (2:0)
Helyszín:
Camp Nou (Barcelona) Vezette: Aytekin (német)
Gólszerzők:
Suarez (3.), Kurzawa (40., öngól), Messi (50., büntetőből), Neymar (87., 90.), Sergio Roberto (90+3.)  ill. Cavani (62.)
Sárga: Piqué (23.), Busquets (36.), Rakitic (61.), Neymar (64.), Suarez (67.) ill. Matudi (5.), Draxler (14.), Cavani (42.), Marquinhos (90.)
Kiállítás: 

Továbbjutott a Barcelona 6:5-ös összesítéssel

Barcelona: Ter Stegen – Umtiti, Piqué, Mascherano – Iniesta (Turan 65.), Busquets, Rakitic (Gomés 84.) – Messi – Neymar, Suarez, Rafinha (Roberto 76.). Vezetőedző: Luis Enrique

PSG: Trapp – Meunier (Krychowiak 90+3.), Marquinhos, Silva, Kurzawa – Rabiot, Matuidi – Lucas (Di Maria 55.), Verratti, Draxler (Aurier 75.) – Cavani. Vezetőedző: Unai Emery

Szinte lehetetlen helyzetből kezdhette meg a Barcelona ledolgozni hátrányát, a PSG ellen miután Párizsban 4:0-ás vereséget szenvedtek Messiék. Azonban az elmúlt hetekben látott barcelonai gólparádék után (5-0, 6-1) a párizsiak nem lehettek nyugodtak. A katalánok ellen pedig maximális koncentrációra volt szükség a párizsiaktól. A Barca félelmetes triója pedig idén a BL-ben 14 gólt szerzett, Messi 10, Suarez és Neymar 2-2 találatot jegyezz az idei kiírásban.

Pokoli iramban kezdték a mérkőzést a katalánok, és már az első percekben komoly nyomást helyeztek a vendégek kapujára. Nem is kellett sokat várni, mindössze három percet és a párizsiak védelmének első megingását gólra váltotta a Barcelona, miután Suarez fejese áthaladt a gólvonalon hiába vágta ki a labdát a Meunier a kapu torkából. A gól után mindkét tizenhatoson belül történt egy kezezés amiért Aytekin sporttárs nem ítélt büntetőt. Az első tíz percben komoly barcelonai nyomás nehezedett a PSG kapujára, jóformán 10 percu után tudott csak kijönni a szorításból a vendégeknek és rögtön egyenlíthettek is volna egy szögletet követően, de a hazaiak védelme résen volt és tisztázni tudott. A 18. percben ismét a katalánok villantak és Neymar lövése nem sokkal kerülte el a jobb felsőt. A folytatásban is a hazaiak akarata érvényesült többet birtokolták a labdát és több helyzetük is volt Messiéknek. Félóra játékot követően először találták el a kaput a párizsiak, Lucas 22 méterről megeresztett lövése az épp középen álló Ter Stegen kezei között landolt. Az első félidő hajrájában a hazaiak növelték előnyüket, miután egy szerencsétlen mozdulatsort követően Kurzawa a saját kapujába lőtte a játékszert.

2447632_w1

Fordulást követően sem változott a játék képe, sőt a katalánok nagyon hamar óriási lehetőséghez jutottak, miután Meunier szabálytalanságát követően hosszas tétovázás után a játévkezető büntetőt ítélt a Barca javára. A megítélt büntetőt Lionel Messi értékesítette, Trappnak esélyese sem volt a hárításra. A Barcelona harmadik gólját követően azonnal szépíthetett volna a PSG, de Cavani lövése a jobb kapufán csattant. Az 55. percben Unai Emery változtatott először és Lucas helyére beküldte Angél Di Mariat. Az argentin beállásával teljesen megváltozott a párizsiak játéka és a 62. percben egy pontrúgás után Kurzawa javította hibáját és Cavani elé fejelte vissza a labdát az urugayi támadó pedig a kapuba bombázta a párizsiak szépítő találatát. A gól pedig azt jelentette hosszabbítás biztosan nem lesz a mérkőzésen és a katalánoknak legalább 6:1-re kell győzniük ha továbbszeretnének jutni a negyeddöntőbe. A 64. percben Cavani végleg pontot tehetett volna a továbbjutás sorsára egy kontratámadás után, azonban Ter Stegen egy óriási védést mutatott be. A folytatásban is nagy fölényben játszott a hazai együttes, és a hajrában óriási izgalmak után nagyon közel került a Barcelona a továbbjutáshoz. A 87. percben Neymar előbb szabadrúgásból majd a 90. percben ismételten büntetőből volt eredményes a Barcelona és Neymar, ezzel pedig az utolsó öt percben óriási izgalmak előtt dőlhetett a továbbjutás. A katalánok pedig órási drámában elképesztő fordítással 6:1-re kiütötték a PSG-t, a 93. percben Sergio Robert gólja döntött el mindent.

https://www.youtube.com/watch?v=vjwQ1Ndzg3c

Képek:uefa.com

O.G.