Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

“Giroudhoz hasonló csatárokkal találkozott már a Lincoln” – Owen

Az angol élvonalbeli Arsenal alacsonyabb osztályú, egészen pontosan ötödik ligás csapattal, a jócskán erőn felül teljesítő Lincoln Cityvel találkozott az FA-kupa negyeddöntőjében. A kis csapat tündérmeséje eddig tartott, ugyanis az “ágyúsok” nem kegyelmeztek, és 5-0-ra nyertek (bővebb összefoglalónk IDE kattintva olvasható), ám a mérkőzés előtt a BT Sport szakértője, Michael Owen kissé kellemetlen gondolatokat fogalmazott meg a londoniak támadójával, Olivier Giroud-val kapcsolatban.

Arsenal-v-Lincoln-City-The-Emirates-FA-Cup-Quarter-FinalGiroud betalált a Lincoln ellen (fotó: Getty)

Owen ugyanis kifogásolta az Arséne Wenger által kijelölt kezdőcsapatot, szerinte ugyanis nem Giroud volt az ideális csatár a “manók” ellen. Ennek némileg ellentmond, hogy a 29 esztendős támadó betalált a Lincoln ellen – csapata második találatát jegyezte -, ráadásul az Arsenal is könnyedén nyert. Mindenesetre Owen eképpen nyilatkozott a mérkőzés előtt:

“Nagy rajongója vagyok Giroudnak, de nem hinném, hogy ő a legjobb választás erre a meccsre. Olyan típusú csatár, amilyenek ellen a Lincoln játékosai hetente játszanak a saját ligájukban: a nagy center, a támadások legfőbb célpontja. Egy kisebb, mozgékonyabb csatárral kezdenék, például kipróbálnám Sánchezt, Özilt vagy Iwobit.”

A szakértőként nem egyszer és nem kétszer “befürdő” Owen mindenesetre biztosan másként vélekedik a meccs után, hiszen Giroud-val a kezdőben is túllépett ellenfelén a Wenger-csapat, és tekintve, hogy a Bayern München ellen 10-2-es összesítéssel maradtak alul nemrég, valamelyest talán gyógyított a szurkolók sebein a mai gólfesztivál. Valamelyest…

Szerző: Draskovics Tamás