Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Meglepte a Las Palmas a Villarrealt – videóval

Korai góllal lepte meg a Las Palmas a Villarrealt, majd a kiállítás után már nem tudta felvenni a versenyt a “Sárga tengeralattjáró” a kanári-szigeteki csapattal, így három győzelem után vereséggel zárták a fordulót. 

w_900x700_17212139img_6949

Forrás: laliga.es

Las Palmas – Villarreal: 1-0 (1-0)
Gólszerzők: Boateng (10.) ill. –
Sárga lapok:  Viera (70.), Lemos (74.) ill. Musacchio (23.), Costa (76.)
Kiállítás:  ill. Ruiz (19.)

Nagyon jól kezdett a Las Palmas, hiszen már a 10. percben megszerezték a vezetést. Kevin-Prince Boateng érkezett a remek beadásra és fejelt a kapuba, a labda pedig  a kapufáról pattant be a hálóba. A Villarreal ezzel szemben nagyon szerencsétlen volt, hiszen a 19. percben Victor Ruiz kapott egyből piros lapot, miután utolsó emberként lerántotta a kapura törő Boatenget. Ez nem vette el a vendégek kedvét a támadásoktól, a 22. percben Sansone óriási helyzetet hagyott ki, amikor  egy az egyben vihette a labdát Cruz Raul felé, majd lőtt, de pont a kapust találta telibe. A 25. percben a hazaiak veszélyeztették az ellenfél kapuját egy gyönyörűen lőtt szabadrúgással, de a kapus bravúrral még védeni tudott. A 31. percben ismét a Las Palmas került közel a gólhoz, amikor Garcia próbálkozását védte Andres Fernandez, majd hét perccel később ismét megmentette csapatát Vincente Gomez közeli lövésénél. A Villarreal a játékrész végére már nem tudta felvenni a versenyt a hazai csapattal.

A második félidőben is megmaradt a Las Palmas fölénye, a Villarreal pedig távoli lövésekkel próbálkozott, mint a 49. percben Sansone, de egy védő állt a labda útjába. Az 57. percben Boateng növelhette volna az előnyüket, de lövését végül védeni tudta Andres Fernandez. Az 59. percben a Villarreal eddigi legveszélyesebb játékosa, Nicola Sansone került ismét helyzetbe, de Cruz Raul még épp beleért a jobb alsó sarokba tartó labdába. A 69. percben Jonathan Viera látványos lövéssel vette célba a kapu jobb alsó sarkát, de a kapus érezte az irányt, és védett. A 80. percben Mario Gaspar is feliratkozott a próbálkozók listájára a Villarrealnál, amikor fejese csak centikkel kerülte el a kapu jobb oldalát. A vendégek hősiesen helyt álltak 10 emberrel is, de az egyenlítés már nem jött össze nekik a mérkőzés végéig.