Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Klopp megvédte Mourinhót és a Manchester Unitedet

José Mourinho csapata, az angol élvonalbeli Manchester United csütörtök este lépett pályára az Európa-liga nyolcaddöntőjében, ahol 1-0-ra legyőzte a Rosztovot, és tovább is jutott a következő körbe. Ám a “vörös ördögök” portugál menedzsere nagyon dühös, amiért a csütörtöki meccset követően angliai idő szerint vasárnap délben már pályára is kell lépniük. A történetnek pedig akadt folytatása!

mourinho-and-klopp-cropped_hqebofzeonpm1xws253hwoa73Legutóbbi parázs találkozójuk ellenére kiáll Mourinho mellett a Liverpool német menedzsere (fotó: Sporting News)

A Manchester United egykori legendás játékosa, Roy Keane ugyanis nem volt elragadtatva Mourinho szavaitól. A jelenleg szakértőként tevékenykedő 45 éves ex-futballista kikelt magából, és azt vágta a Special One fejéhez, hogy csupán kifogásokat keres, és nem képes megfelelni a követelményeknek, melyeket egy ekkora klubnál tudni kellene kezelni (bővebben ide kattintva olvashattok Keane meglátásairól).

Most azonban nem várt helyről kapott támogatást Mourinho, ugyanis az ősi rivális Liverpool német menedzsere, Jürgen Klopp megvédte a portugált és így a manchesteri csapatot is.

“Hallottam, amit José Mourinho mondott az Európa-ligáról és csapata meccsnaptáráról, és hallottam azt is, amit egyes szakértők reagáltak erre” – mondta Klopp, utalva ezzel Keane szavaira. – “Minden csak tapasztalat kérdése. Mi is megtapasztaltuk ugyanezt az előző szezonban, és igenis kifejezetten kemény hetek voltak azok. A Villarreal ellen játszottunk csütörtök este, majd nem sokkal később egy déli időpontban a Swansea otthonában. Ha a szövetség segíteni akarja a saját csapatait, ne alakítsa ezt így! Ne váljanak nehezebbé a dolgok, mint amilyennek feltétlenül lenniük kell. Mi tavaly ugyanígy voltunk, és ugyanazt gondoltuk, mint most Mourinho. Mert megtapasztaltuk..”

Klopp a tapasztalat kihangsúlyozásával alighanem arra utalt, hogy Roy Keane olyasmiről alkot véleményt, melyről igen hiányosak az ismeretei. Szó mi szó, nehéz ezzel vitatkozni.

Szerző: Draskovics Tamás