Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Mancini: “Roma? Nincs kapcsolatom velük. Válogatott? Miért ne?!”

Amennyiben van forró kása, amit az olasz sportmédiában dolgozók kerülgetnek, akkor az jelenleg a Roma edzőjének kiléte a következő évre. Ugyanis egyelőre elég nagy kérdőjel, hogy Luciano Spalletti mégis hogyan tervezi a jövőjét a csapatnál. Ezen kapcsán megtalálták a sztorira éhező újságírók az egyik legismertebb munkanélküli olasz edzőt.

roberto-mancini

Roberto Mancinit. A “sálas”-ként is emlegetett tréner augusztus vége óta szabadúszó és bár rengeteg csapattal összeboronálták már (többek között a West Ham-el, Leicester City-vel és a Valenciaval is), mégsem kötött ki sehol sem. Ennek megfelelően amikor híre ment Spalletti nyilatkozatának a világban, azonnal előrántották az angol bajnoki címet nyert szakembert.

Hogy mit mondott a jelenlegi Roma tréner? Azt találta megemlíteni, hogy amennyiben nem nyer semmit a farkasokkal (persze itt trófeákra kell gondolni), akkor a szezon végeztével megköszöni a bizalmat a klubnak és távozik a posztjáról. Most hogy ezt mennyire is gondolta komolyan, illetve a Roma vezetése is így gondolja-e ezt a dolgoz, az nagy kérdés.

Mindenesetre a Corriere dello Sport elejébe ment a dolgoknak és felkereste az egykori Inter trénert. Felé is szegezték a kérdést:

“Roma? A pletykákra válaszolva lemondhatom, hogy semmilyen kapcsolatom nincs velük. Ám ezen a profi szinten bármi megtörténhet, bár kétnaponta összehoznak különböző csapatokkal. Vissza akarok térni az edzősködéshez, de új élményekkel akarok gazdagodni. Már voltam tréner Olaszországban és Angliában is, most Spanyolországot és Németországot preferálnám.”

Ezt követően a lap arra is rátért (keltve egy picit a feszültséget a válogatott körül), hogy mégis mit szólna, ha megkeresnék az olasz nemzeti csapattól:

“A nemzeti csapat? Miért ne? Szeretem a válogatottat, egy nagy mérföldkő lenne.”  

Ahogy olvashatjuk, Roberto szépen nyitva hagyta annak a lehetőségét, hogy egyszer a Roma kispadjára üljön le. Cáfolt, de közben elkotyogta, hogy szívesen odamenne. Tarthatunk attól, hogy ennek még lesz visszhangja. Fogunk még olvasni a Mancini – AS Roma kapcsolatról.

Szerző: Borbély Szabolcs