Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Nem bírtak az Elefántok Szenegállal – VIDEÓ

A világbajnoki selejtezők után nyugodtabb vizekre eveztek a csapatok, és barátságos mérkőzések keretein belül mérkőztek meg egymással. Hétfő este két összecsapást láthattunk. Törökország Moldovával mérte össze tudását. Az est másik találkozóján két afrikai klub, Szenegál és Elefántcsontpart tartott erőpróbát.

Sadio Mane AFP

Törökország – Moldova 3:1 (2:0)
Gólszerzők: Mor (14.), Calik (24.), Under (52.) ill. Ginsari (92.)

A dortmund játékosa, Mor kezdte meg a gólgyártást. Szűk negyedóra kellett a Bundesligában vitézkedő csatárnak, hogy betaláljon. 10 perccel később egy védő is feliratkozott a gólszerzők közé. A Galatasaray-t erősítő Calik vette be Moldova kapuját. Az első játékrész több gólt nem tartogatott.

A második félidőben tovább folytatódott a török dominancia. Az 52. percben a Basaksehirt erősítő Under szerezte meg csapatának a harmadik gólját. A 92. percben a Sheriff Tiraspolban futballozó Ginsari szerezte meg válogatottjának a szépítő találtot. A találkozó végeredménye 3:1 lett.

Szenegál – Elefántcsontpart 1:1 (0:0)
Gólszerző: Mané (68.) ill. Gohi (70.)

Könnyen felejthető mindkét gárdának az idei Afrika Kupa. Elefántcsontpartot mindenki a döntőbe várta, de ez idén nem jött össze.  Szenegál is hasonlóan járt, az egyenes kieséses szakaszban Kamerun vetett véget a menetelésüknek.

Az első játékrész gól nélküli döntetlennel zárult. Egyik csapatnak sem sikerült feltörnie a másik védelmét. A második játékrészben jött a fordulat. A 68. percben a Liverpoolt erősítő Mané szerezte meg a hazai gárdának a vezető találatot. Nem sokáig örülhettek a gólnak, mivel 2 perccel később a Fulhamet erősítő Gohi változtatta ismét döntetlenre az állást. A lefújásig már nem született újabb gól, a végeredmény 1:1 lett.

https://www.youtube.com/watch?v=Xc87lvU6vuQ

kép: rhythm937.com

Nagy Gábor