Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Törökországban köthet ki az Arsenal kapusa?

Az angol élvonalbeli Arsenalnál sok minden kérdéses a jövő szezont illetően: marad-e a klubnál Arséne Wenger? Eligazol-e Alexis Sánchez és Mesut Özil? Belenyúl-e a zsebbe a vezetőség, hogy nyáron klasszis futballistákkal erősítsék meg a jelenleg az angol liga 6. helyén álló csapat keretét? Most újabb – kisebb horderejű – kérdés vetődött fel.

davidospina1402David Ospina (fotó: Standard)

Ugyanis török hírforrások szerint az Arsenal 28 esztendős kolumbiai válogatott hálóőre, David Ospina távozhat az “ágyúsoktól”. A Fanatik nevű hírportál Törökország egyik legpatinásabb egyesületét, a török élvonalban jelenleg 3. helyen tanyázó Fenerbahce csapatát említi Ospina következő állomáshelyeként.

A dél-amerikai kapus egyébként nem mondható alapembernek az Arsenalnál, ugyanakkor klasszikus cserének sem. Ugyanis példának okáért a londoniak idei összes Bajnokok Ligája-meccsén ő védett, míg az első számú portásnak számító Petr Cech leginkább a bajnokságban kapott szerepet. Most azonban a Premier League-mérkőzéseken is Ospina kap lehetőséget, ugyanis Cech sérüléssel bajlódik, ez pedig megnyitotta az utat a kolumbiai előtt. Idén minden sorozatot figyelembe véve 13 mérkőzésen kapott szerepet a piros-fehéreknél, melyeken igen változatos teljesítménnyel rukkolt elő.

Abból ítélve, hogy hány összecsapáson dobta harcba őt Arséne Wenger, nem tűnik nélkülözhetetlennek a csapat szempontjából Ospina, tehát könnyen előfordulhat, hogy nyáron eladják őt az “ágyúsok”. A hírek szerint 7 millió eurót adna érte a Fener, továbbá évi 2,5 milliós fizetést biztosítana számára.

Szerző: Draskovics Tamás