Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Luis Enrique: “Nincs más választásunk, újra fel kell állnunk!”

Az FC Barcelona vezetőedzője, Luis Enrique a következőképpen értékelte csapata Juventus ellen elszenvedett 3:0-ás vereségét a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első felvonásán. 

(Kép: fcbarcelona.com)

A Juventus – Barcelona találkozót követően a vesztes fél szakvezetője érthetően kissé frusztráltan állt az újságírók elé. “Egyáltalán nem számít, hogy igazságosnak gondolom-e az eredményt vagy sem, hiszen kikaptunk, megtörtént! Olyan, mintha a újra a legrosszabb rémálmunkat kellene átélnünk!” – Kezdte értékelését Luis Enrique, utalva arra, hogy csapata nem is olyan régen hasonlóan nagy arányú vereséget szenvedett az elitsorozatban. “Egyszerűen tehetetlenek voltunk az első félidőben! Nem is értettem, mi történt a játékosaimmal, hiszen tudom, hogy mennyire bizonyítani akartak! A szünet után némiképp feljavultunk, de nem eléggé, ráadásul szerencsénk sem volt a befejezéseknél! Egyszerűen egy csapat sem engedheti meg magának, hogy úgy futballozzon, mint ahogy mi tettük a találkozó nagy részében a Juventus ellen!” – Folytatta a Barca trénere, megemlítve még, hogy bár a második félidőben sem kerekedtek olasz ellenfelük fölé, könnyedén gólt szerezhettek volna.

“Ne várják, hogy összehasonlítgassam a mostani Juventust azzal a csapattal, amelyet a 2015-ös berlini fináléban legyőztünk! Mindenki láthatta, hogy nagyszerű és szervezet csapatuk van. A legmagasabb szinten, nagy tempóban futballoztak! Az eredményért 100%-ban vállalom a felelősséget! Most már arra kell gondolnunk, hogyan sikerülhet egy újabb nagy fordítást produkálnunk!” – Tette hozzá Enrique, megjegyezve még, bízik benne, amennyiben csapata úgy futballozik majd a visszavágón, ahogy arra valóban képes, lehet esélyük a továbbjutásra.