Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Conte: “Nem a BL hiánya miatt vagyunk elsők!”

Az angol első osztályú labdarúgó-bajnokságot (Premier League) meggyőző fölénnyel vezeti a Chelsea csapata, és gyakorlatilag hónapok óta megközelíteni se tudják őket a riválisok. Sokan azzal magyarázzák a kékek jó szereplését, hogy nem kell meccselniük a nemzetközi porondon, ugyanakkor a gárda menedzsere, Antonio Conte nem osztja ezeket a nézeteket.

Chelsea v Manchester United - The Emirates FA Cup Quarter-FinalConte és Mourinho a pályán és a nyilatkozatokban is csatát vív (fotó: Getty)

Antonio Conte a Manchester United elleni rangadó felvezetéséül szolgáló szokásos sajtókonferencián válaszolt újságírói kérdésekre, melyek egyike a Chelsea meccsterhelésére vonatkozott. Ugyanis a soros ellenfelet irányító José Mourinho, sőt a Manchester Citynél tevékenykedő Pep Guardiola is azzal próbálta magyarázni a londoniak listavezető pozícióját, hogy a Conte-csapatnak nem kell szerepelnie nemzetközi porondon.

Az olasz menedzser ugyanakkor kategorikusan elhárította ezeket a magyarázatokat.

“Ugyanezt a szöveget kellett hallgatnom, amikor a Juventus edzője voltam Torinóban, és az első szezonunkban bajnokok lettünk” – fogalmazott Conte. – “Most pedig ismét ezt mondják. Ha esetleg valaki nem látná, a Liverpool például pontosan ilyen szituációban van, mégsem szerepel olyan jól, mint mi. Ettől még természetesen több időnk volt összecsiszolódni, dolgozni és több idő volt arra is, hogy megvalósítsam az ötleteimet. De csupán azzal magyarázni az első helyünket, hogy nem vagyunk ott mondjuk a BL-ben, súlyos hiba.”

A Chelsea ebben a szezonban csak hazai porondra koncentrál, miután tavaly csupán 10. lett a Premier League-ben. Ugyanakkor például az FA-kupában bejutott a legjobb négy közé Antonio Conte csapata, többek közt épp a Manchester United testén keresztül.

Szerző: Draskovics Tamás