Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: A drámák találkozói, kikapott a Fior, pontokat vesztett a Lazio

Nem kis terhet helyzet ránk Itáliai, jobban mondva az olasz szövetség. Hiszen jóformán minden találkozó délután három órakor kezdődött. Többek között olyan nagy csapatok játszottak egy azon időpontban, mint a Fiorentina és a Lazio. Ennek okán egy cikkben összefoglaljuk a történteket.

pandev-genoa-esultanza-tim-cup-agosto-2016-ifa

Genoa – Lazio 2:2 (1:1)
Helyszín: Genova, Stadio Luigi Ferraris Játékvezető: Maresca (olasz)
Gólszerzők: Simeone (10.), Pandev (78.) ill. Biglia (47.), Alberto (91.)
Sárga lap: Palladino (40.), Rigoni (44.), Burdisso (46.), Pandev (79.) ill Parolo (25.), Savic (30.), Basta (55.), Lombardi (93.)
Piros lap: –

Genoa: Lamanna – Gentiletti, Burdisso, Munoz – Laxalt, Veloso, Nitcham, Lazovic – Palladino, Simeone, Rigoni Vezetőedző: Juric

Lazio: Strakosha – Basta, de Vrij, Hoedt, Radu – Parolo, Biglia, Milinkovic-Savic – Anderson, Immobile, Keita Vezetőedző: F. Inzaghi

Igazán mozgalmas első félidőt tudtak le a csapatok. Alig telt el tíz perc a hazaiak máris vezetéshez jutottak. Meglepetésre, hiszen azért a Lazio kimondottan jó formának örvendett a találkozó előtt. Ám Simeone találatánál már nem voltak annyira derűsek. Sőt egészen fel s húzták magukat, mert ezt követően nem nagyon adtak esélyt a Genoanak a kibontakozásra, és szépen tűz alá vették Lamanna kapuját. Amit csak a legvégén tudtak bevenni. Mármint a negyvenhetedik percben, amikor Biglia büntetőt rontott, de a kipattanót már bepofozta.

A második félidő majdnem ugyan ezen a forgatókönyv alapján zajlott le. Úgyszintén a hazaiak szereztek vezetést és ugyan úgy a legvégén egyenlített ki a Lazio, Alberto révén. Természetesen nem csak ennyi történt. Ebben a félidőben talán kiegyenlített volt a játék a mezőnyben. Igaz, a vendégek szó szerint körbelőtték a “griffek” kapuját. Most a híres támadóhármas (Andreson, Immobile, Keita) teljesen kuka maradt. Mindenesetre most távolabb került a Bajnokok Ligája, és közelebb kúszott az Atalanta.

 Fiorentina – Empoli 1:2 (0:1)
Gólszerzők: Tello (64.) ill El Kaddouri (37.), Pasqual (93.)

Furcsa ezt leírni, de az Empoli úgy nyerte meg ezt a párharcot, hogy már az első félidőben vezetést szereztek a Napoli által kölcsönadott, El Kaddouri találatával. A violáknak erre ugyan volt még válaszuk, Tello révén, ám arra már nem tudtak se köpni, se nyelni, hogy a 93. percben az egykori firenzei ikon, Pasqual büntetőből megnyeri a meccset a vendégeknek.

Szerző: Borbély Szabolcs