Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Zsinórban 7! A Tottenham tovább tapad az éllovas Chelsea-re – videóval

A Premier League 33. fordulójára került sor a hétvégén a ködös Albionban. A “csörte” szokás szerint szombaton ebéd után indult és csak úgy mint a múlt héten most is a Tottenham nyitotta a fordulót a White Hart Lanen. Pochettino együttese a középmezőny masszív csapatát a Bournemouth együttesét fogadta hazai közönség előtt.

2017-04-15T114853Z_135258533_MT1ACI14778499_RTRMADP_3_SOCCER-ENGLAND-TOT-BOU

Tottenham – Bournemouth 4-0 (2-0)
Helyszín:
White Hart Lane (London) Vezette: Oliver
Gólszerzők:
Dembelé (16.), Son (19.), Kane (48.), Janssen (90+3.)
Sárga: Fraser (71.)
Kiállítás: 

Tottenham: Lloris – Davies, Vertonghen, Alderweireld, Walker – Dembelé, Dier – Son, Alli (Sissoko 84.), Eriksen (Janssen 87.) – Kane (Wanyama 79.). Vezetőedző: Pochettino

Bournemouth: Boruc – Smith, Francis, Cook, Daniels – Stanislas (Fraser 69.), Arter, Wilshere (Cook 56.), Pugh – King – Afobe (Mousset 77.). Vezetőedző: Howe

A mérkőzés előtt a Chelsea mögött hétpontos hátrányban lévő Spurs hazai pályán fogadta Edie Howe együttesét. A PL története során a Bournemouth együttesének még sohasem sikerült legyőznie a Tottenham gárdáját, és ezen a találkozón sem Howe tanítványai voltak az esélyesek. A két csapat legutóbbi találkozóján gól nélküli döntetlen született a Bournemouth otthonában. A White Hart Lanen a két együttes legutóbbi mérkőzésén a Tottenham könnyed 3-0-ás győzelmet aratott.

A Spurs lendületesen kezdte a találkozót és már az első perctől kezdve komoly nyomás alá helyzeték a vendégek és Boruc kapuját. Az első igazán komoly gólszerzési lehetőség a hazaiak gólvágója Harry Kane előtt adódott aki ez előző mérkőzésen tért vissza sérülése után. Az angol válogatott támadójának lövését az ötösön belül az egyik védőnek sikerült blokkolnia az ötödik percben. Még az első negyedórában vezetéshez juthatott volna a hazai együttes, azonban Dembelé remek lövését nagy bravúrral hárította Boruc. Három perccel később már a belga középpályás nem hibázott és a kapu jobb oldalába helyzete a Spurs vezető találatát. A gól után is támadásban maradtak a hazaiak és négy perccel később kétgólosra növelte a hazai együttes az előnyét, miután Kane passzolt remekül Son elé aki esélyt sem adva a Borucnak kilőtte a kapu közepét. A vendégek nem igazán tudtak mit kezdeni az utóbbi időben bombaformában futballozó Spurs ellen és csak elvétve jutottak el Lloris kapujához az első játékrészben. A félidő további részében Eriksen két alkalommal is helyzetbe került, azonban Boruc mindkét alkalommal résen volt és hárított.

2017-04-15T115109Z_135258669_MT1ACI14778505_RTRMADP_3_SOCCER-ENGLAND-TOT-BOU

A második játékrészben a hazai ott folytatták, ahol az elsőt abbahagyták és már a 48. percben újabb gólt szereztek Harry Kane révén. A hazaiak gólvágója szezonbeli 20. találatát könyvelhette el miután a kapu bal oldalába helyezte csapata harmadik találatát a mérkőzésen. Kane pedig az első olyan Tottenham játékos a klub történetében aki elmondhatja magáról, hogy zsinórban harmadik szezonjában is minimum 20 gólt szerzett. A 23 éves támadó a 2014/2015-ös szezonban 21 gólt, a tavalyi kiírásban pedig 25 gólt szerzett a PL-ben. A hazaiaknak harmadik találatuk után is voltak veszélyes lehetőségei, de Eriksen és Kane sem tudta begyötörni a negyedik találatot. Érdekesség, hogy az elmúlt fordulóban négyet rámoltak be Alliék a Watford együttesének szintén a White Hart Lanen. A 76. percben Davies kínálta meg egy távoli lövéssel a vendégek portását Borucot aki könnyedén hárította a távoli próbálkozást. A végerdeményt a véghajrában a csereként beálló Janssen állította be. A találkozó további részében komolyabb lehetőség nem adódott és ezzel pedig a Spurs hozta a kötelezőt és négy pontra megközelítette a listavezető Chelsea együttesét, akik vasárnap este rangadót játszanak a Manchester United otthonában.

https://www.youtube.com/watch?v=Tj3pKAsRHiQ

Képek: premierleague.com

O.G.