Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Helytállt a Leicester, de elődöntős az Atlético! – VIDEÓVAL

A Bajnokok Ligája 2016-2017-es kiírásában a negyeddöntők visszavágóit kezdték meg ma este, a játéknap egyik mérkőzésén pedig az angol bajnok Leicester City fogadta a tavalyi finalista Atlético Madridot. A vendégek egy gólos előnyből kezdték a meccset, ám a “rókák” idén már ledolgoztak ilyen mértékű hátrányt egy spanyol együttes ellen. Lássuk, ezúttal sikerült-e!

2459393_w1Saúl gólja gyakorlatilag mindent eldöntött (fotó: uefa.com)

Az összecsapás első tíz-tizenöt perce gyakorlatilag komoly helyzetek nélkül csordogált el. Az Atlético átadta a területet, a Leicester el-eljutott a tizenhatosig, ott azonban kissé tanácstalanok voltak a Godín fémjelezte madridi védelemmel szemben. Az első negyed óra után kijjebb jött az Atlético, egyre többször tudtak adogatni az angolok kapujától 20-25 méterre. Mindenesetre a 22. percben Okazaki találhatott volna a vendég kapuba, ám Vardy passza után képtelen volt eltalálni Oblak ketrecét a japán.

Alig telt el néhány perc, és már az Atlético veszélyeztetett, sőt ennél többet is tett: Filipe Luís tanári beadása teljesen üresen találta Saúl Niguezt, a “matracosok” középpályása pedig védhetetlenül bólintott a hazai kapuba! 0-1, óriási lépést tettek a továbbjutás felé Simeonéék, hiszen innentől három gólra volt szüksége a Leicesternek.
A 32. percben megint a gólszerző Niguez riogatott, de távolról eleresztett lövését simán fogta Schmeichel. Pár perccel később Mahrez kapáslövésével igyekezett válaszolni az angol bajnok, de az ő lökete is középre ment, Oblak magabiztosan állt a helyén. Végül anélkül telt el a félidő hátralévő része, hogy a Leicesternek érdemleges esélye lett volna az egyenlítésre.

A szünetben Craig Shakespeare kettőt is cserélt, Ulloa váltotta a némileg súlytalan Okazakit, míg az ifjú Chilwell a középhátvéd Benalouane helyére jött. Negyed órának kellett eltelnie a második játékrészből ahhoz, hogy Shakespeare cseréi eredményt hozzanak: Chilwell középre vágott labdája lepattant egy védőről, épp Vardy elé, az angol csatár pedig kiegyenlített! 1-1. A 65. percben már Ulloa előtt adódott esély, közelről leadott lövését azonban blokkolta Giménez! A meccsnek ebben a szakaszában folyamatosan a Leicester rohamozott, Ndidi előtt is ott volt a gólszerzési lehetőség, de mellé trafált a nigériai.

A 76. minutumban Mahrez lőhetett el egy szabadrúgást jó helyzetből, ám centikkel a felső léc fölé lőtt a hazaiak szélsője. Alapvetően igaz volt a meccsre, hogy a Leicester teljes szívvel tette a dolgát, becsülettel letudta a mérkőzést, ám a továbbjutásra egyetlen pillanatig se volt valós esélye az egyetlen még talpon lévő angol együttesnek. A meccs végül 1-1-es döntetlennel zárult, Craig Shakespeare csapatának nincs miért szégyenkeznie, ám a madridiak megérdemelten jutottak a legjobb négy közé.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő – visszavágó:

Leicester City – Atlético Madrid 1-1 (0-1)
Továbbjutott: Atlético Madrid 2-1-gyel

Helyszín: Leicester, King Power Stadion; Vezette: G. Rocchi (olasz)
Gólszerzők: Vardy (61.) ill. Saúl Niguez (26.)

Leicester: Schmeichel – Simpson, Morgan (Amartey 84.), Benalouane (Chilwell 46.), Fuchs – Albrighton, Drinkwater, Ndidi, Mahrez – Okazaki (Ulloa 46.) – Vardy. Vezetőedző: C. Shakespeare

Atlético: Oblak – Juanfran (Lucas 55.), Savic, Godín, Filipe Luís (Correa 74.) – Saúl Niguez, Gabi, Giménez, Koke – Carrasco (Torres 69.), Griezmann. Vezetőedző: D. Simeone

Videón a gólok:

http://www.dailymotion.com/video/x5is2v3_leicester-city-vs-atletico-madrid-1-1-all-goals-highlights-18-4-2017_sport