Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Brighton és a Newcastle után vajon ki lesz a harmadik feljutó? – körkép és tabella

Két fordulóval a vége előtt kirajzoldóni látszik melyik négy csapat harcolhat a harmadik feljutó helyért az angol másodosztályban. Mint ismert a Brighton és a Newcastle már korábban biztosította helyét a Premier Leauge jövő évi kiírásában.

championship

Brighton & Hove Albion korábban még hazai pályán biztosította be feljutását a PL-be miután 2-1-re legyőzte a Wigan együttesét és három fordulóval a vége előtt eldőlt, hogy 34 éve után újra a legmagasabb szinten szerepelhetnek. Az 1901-ben alapított brightoni klub legutóbb az 1982–83-as idényben még a Premier League-éra előtt szerepelt az angol élvonalban; akkor utolsó helyezettként kiestek az élvonalból. A másik feljutó a Newcastle United együttese lett akik a 11. helyen tanyázó Preston North End csapatát győzték le 4-1 arányban és két fordulóval a vége előtt a szarkák feljutása is biztossá vált. A harmadik feljutó helyért komoly csata folyik, ugyanis négy csapatnak van esélye arra, hogy jövőre a PL-ben szerepljen azonban csak egy juthat fel. A szezon végén a rájátszásba jutott négy gárda oda-visszavágós párharcok során döntik el ki szerepelhet a jövő évi Premier Leauge-ben. A rájátszás döntőjét május 29-én rendezik majd meg. A Huddersfield már biztosan ott lesz a rájátszában, jó esélye van továbba a Reading, Sheffield Wednesday és Fulham is a rájátszásba kerülésre. Az említett három gárdák egyikét a Leeds United próbálhatja már csak megelőzni, mindössze három pontra vannak a rájátszást érő hatodik helytől, melyet jelenleg a Fulham foglal el.

tabella angolketto

Az angol másodosztály utolsó két fordulójában, mint említettük négy csapat verseng még a három rájátszást érő helyekért. A jelenleg negyedik helyen álló Reading, előbb hazai pályán fogadja a Wigan együttesét míg az utolsó körben a Burton otthonába látogatnak. A tabella ötödik helyezettje a Sheffield Wednesday előbb az Ipswich otthonába tesz látogatást majd hazai pályán játszik rangadót a Fulham ellen. A hatodik Fulham együttesének legalább egyik három pontot biztosan bekell gyűjtenie miel a Leeds csak három ponttal van mögöttük, a Fulham előbb hazai pályán a Brentford együttesét fogadja majd a Sheffield Wednesday otthonába látogatnak. A Leeds United nincs könnyű helyzetben és amennyiben mindenképpen a rájátszásba szeretnének kerülni, mind a hat pontot bekell gyűjteniük, azonban nem könnyű ellenfelek következnek az utolsó két fordulóban, két korábbi PL-t megjárt gárda, otthon a Norwich, idegenben pedig a Wigan. A tavaly kiesett gárdák közül tehát csak a Newcastle jutott rögtön első évében vissza a PL-be, a Norwich a 8., míg az Aston Villa a tabella 12. helyén áll két fordulóval a vége előtt.

angolfriss

Kép: Bács András

Tabellát köszönjük az eredmenyek.com oldalnak

O.G.