Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Egy forduló alatt három csúcsrangadó – előzetes

Elképesztő hétvége elé tekintünk az olasz élvonalbeli labdarúgó bajnokságban. A 34. fordulóban három olyan összecsapás less, amire az futballvilág figyelemmel fog követni. Ezek mellett pedig megannyi érdekes párharcra is számíthatunk.

seriea20172 (1)

Három napra osztották el a mérkőzéseket Itáliában. Pénteken este egy találkozó lesz, ahogy szombaton is. A többi pedig bezsúfolva vasárnapra. Lesz mit nézni a hosszú hétvége alatt.

Péntek:
20:45 Atalanta – Juventus

Már rögtön a forduló nyitómérkőzése az egyik rangadó lesz a háromból. A szezon meglepetés csapata az Atalanta fogadja otthon a regnáló bajnokot. Azért kerül megrendezésre a találkozó ezen a napon, mert a Juventus szerdán a Bajnokok Ligájában fog szerepelni. Allegri kulcsfontosságúnak nevezte a meccset, hiszen amennyiben itt nyer a Juve már-már meg is foghatja a bajnoki kupát. Gasperini, a hazaik mestere is kiemelten kezeli az összecsapást, hiszen nekik minden pontra szükségük van ahhoz, hogy elérjék Európát.

Szombat:
20:45 Torino – Sampdoria

Két igencsak hektikus csapat találkozója less szombaton. A Samp két meccs óta nyeretlen, míg a Toro öt találkozó óta nem kapott ki, igaz ezekből csak kettőt nyert meg. Jóformán mind a ketten tét nélkül fognak játszani, hiszen egyikük sem fog tudni érdemben már feljebb lépni, se lejjebb csúszni.

Vasárnap:
12:30 AS Roma – Lazio
15:00 Bologna – Udinese
15:00 Cagliari –Pescara
15:00 Crotone – AC Milan
15:00 Empoli – Sassuolo
15:00 Genoa – Chievo
15:00 Palermo – Fiorentina
20:45 Inter – Napoli

A forduló utolsó játéknapja a rangadók, rangadójával fog kezdődni. Derby della Capitale. Róma örök városának, örök rangadója. Nem is kis téttel. A Lazio üldözi a Napolit, míg a Roma a Juventust próbálja meg beérni. Ráadásul a Lazio kiütötte a “farkasokat” az olasz kupa küzdelmeiből ,így Tottiéknak még egy okok van arra, hogy jól felszívják magukat. Nagyon érdekesnek ígérkezik.

Ahogy a többi találkozó is, amit később rendeznek meg délután. A Milan a kiesés elől foggal-körömmel menekülő Crotonéhoz látogat, míg a Fiorentina a nem túl acélosan helytálló Palermo vendége lesz. Nagy valószínűséggel nem fog pályára lépni egyik Magyar sem.

Este pedig megrendezik a forduló zárómérkőzését, az Inter – Napolit, ahol sok minden eldőlhet. Amennyiben az Inter nem tud nyerni, ténylegesen lemondhat a BL indulási pozíciókról, de kedvezőtlen délutáni eredmények következtében még az El-nek is búcsút mondhat lassan. Míg  a Napoli egy győzelemmel tovább üldözheti a Romát.

A Serie A 33 forduló után:

Névtelen

Szerző: Borbély Szabolcs