Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Riválistól igazolt a vezetőségbe embert az Inter

Tegnap egy menesztés, ma pedig egy kinevezés. Zajlik az élet az Internél. Tegnap este jött a hír Olaszországból, hogy az edzőt, Stefano Piolit menesztették, most pedig a vezetőségbe igazoltak a milánóiak.

Sabatini-10-maggio2 (1)

Mégpedig nem is akárkit. A sportigazgatók egyik legkarakteresebb tagját, Walter Sabatinit. A kopaszodó úriembert Itáliában csak úgy hívják , hogy a “bagós”. Nehéz olyan pillanatban elkapni amikor éppen nem a dohányt szívja.

Természetesen voltak azért más “névjegyei” is. Többek között az, hogy kiváló szeme van a fiatal játékosokhoz. Meglátja a lehetőséget az emberekben. Ennek köszönhetően olyan játékosokat  igazolt, akik aztán szép karriert csináltak maguknak.

A csavar azonban ott van, hogy Sabatini alig pár hónapja volt munkanélküli. Ugyanis hosszú-hosszú évek óta dolgozott az AS Roma csapatánál. Azonban felmondott a transzferguru, mert szerinte máshogy látta a focit, mint a vezetőség.

Kérdés mennyiben egyezik majd meg az ő elképzelése a futballról, az Inter vezetőségével. Az azonban tény, hogy olyan játékosat szerzett anno a “farkasoknak”, mint Radja Nainggolan, Erik Lamela, Costas Manolas vagy éppen ő fedezte fel újra Stephan El Shaarawyt.

Szerző: Borbély Szabolcs