Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Klopp: “A BL-indulás fontos a nagy igazolásokhoz”

Az angol élvonalbeli Liverpool FC még nem dőlhet hátra, hiába közeledik vészesen a szezon vége. Ugyanis a vörösök komoly harcban állnak a Bajnokok Ligája-indulás kivívásáért a bajnokságban, és ehhez vélhetően szükségük lesz mind a hat pontra, melyet megszerezhetnek a hátralévő két körben. A gárda menedzsere, Jürgen Klopp szerint kiemelt fontossága van a BL-hely megszerzésének.

Jurgen-Klopp-LiverpoolKlopp szerint nagyon komoly feladatot kell még végrehajtaniuk (fotó: Football365)

A német menedzser a West Ham United elleni soros bajnoki mérkőzés előtt tartott sajtótájékoztatót, melynek során természetesen szót ejtett a ‘Pool legfőbb idei céljáról: a BL-indulás kivívásáról.

“Igen, természetesen figyelünk játékosokat, akik potenciális igazolások lehetnek számunkra” – mondta Klopp. – “Ám tudom, hogy nekik rendszerint más nagy kluboktól is van megkeresésük, tehát fontos, hogy meglegyen a BL-hely, és konkurálni tudjunk a piacon.”

A Liverpool jelen pillanatban 3. helyen áll a Premier League-ben, ez pedig BL-főtáblát érne Klopp tanítványainak, ugyanakkor a kép némileg csalóka, hiszen a Mersey-partiak mindhárom riválisuknál (Manchester City, Arsenal, Manchester United) több meccset játszottak. Nem engedhet ki tehát a vörös mezes együttes, ha meg akarja tartani a legrangosabb nemzetközi kupában való indulásra feljogosító hely valamelyikét.

“A Bajnokok Ligájában hatalmas pénzek mozognak, és természetesen azt szeretnénk, ha a mi klubunk is részesedne ezekből” – fűzte tovább gondolatmenetét a német menedzser. – “Tehát igen, kijelenthető, hogy a BL-helynek komoly befolyása van.”

A hírek szerint Jürgen Klopp több játékost is figyel a piacon, csak néhány név a pletykákból szemezgetve: Virgil van Dijk a Southamptonból, Julian Brandt a Leverkusenből, Naby Keita a Leipzigből vagy épp Oxlade-Chamberlain az Arsenalból. Ezen játékosokban közös, hogy több valószínűsíthető BL-indulót is hírbe hoztak velük kapcsolatban, tehát vélhetően Kloppnak igaza van, és a ‘Poolnak BL-be kell jutnia a nagy célok elérése érdekében.