Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kínai befektető vette meg a Parmát!

A semmiből konkrétan. Tegnap este végigsöpört az olasz sajtóban a hír, miszerint újfent a távol-keletről érkezett egy nagy anyagi segítség egy olasz csapatnak. Pár óráig nem volt tisztázott, hogy mégis melyik klubot kaparintották meg és ki,illetve kik tették ezt meg. Aztán a Sky Sports és a La Gazzetta dello Sport megtudta..

Az új tulaj középen látható

Az új tulaj középen látható

A Parmát vette meg Jiang Lizhang. Pontosabban még csak a klub 40%-t . Azonban a források szerint később fogja megvásárolni a befektető az együttes 90%-t. A maradék pedig a jelenlegi tulajdonosi körnek marad meg, de az sincs kizárva, hogy teljesen átveszik az irányítást a kínai vállalkozó.

Tudjuk ugyebár, hogyha valakinek elkélt az anyagi segítség, akkor az a Parma volt. Igaz nekik igazán 2015-ben kellett volna. Állítólagosan 70 millió euró tartozásuk volt különböző befektetőknek. Ennek kapcsán olyan mélyre süllyedtek, hogy csődbe jutott a csapat és kénytelenek voltak a legalsó szintről elindulni ( Lega Pro D-csoport). Bár később kiderül, hogy több mint, 240 milliós tartozása volt az egyesületnek. Apró bibi a számok terén, sebaj.

Mindenesetre most tiszta lappal indulhatnak, felvértezve némi távol-keleti tőkével. Ami azt illeti, már azt is tudni vélik az olasz lapok, hogy az új tulajdonos kit szeretne látni a Parma igazgatói posztján. Ő pedig nem más, mint az egykori klubikon, Hernan Crespo.

Ami még nagyon érdekes a történetben, hogy  Jiang Lizhang érdekelt még a spanyol élvonalban szereplő Granada csapatánál. Sőt! Még az amerikai profi kosárlabdában, az NBA-ben is van csapata. A Minnesota Timberwolves (igazából társtulajdonos). Továbbá pletykák szólnak arról, hogy bevásárolná magát a Crystal Palace részvényesei közé.

Mindenesetre remélhetőleg visszasegíti Olaszország egyik legpatinásabb klubját oda, ahova tartozik. A Serie A-ba.

Szerző: Borbély Szabolcs