Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: A Sevilla zárásként esélyt sem hagyott az Osasunának! – Videóval

Szombaton négy mérkőzéssel zárult a spanyol bajnokság utolsó, 38. fordulója. A pályára lépő csapatok azért kitettek magukért, gólokban gazdag összecsapásokat játszottak.

Stevan Jovetic gólöröme az Osasuna ellen (Kép: LaLiga Twitter)

Sporting Gijon – Real Betis 2-2 (1-1)
Gól: D. Pereira (7.), . Carmona (79.) illetve  R. Castro (22. és 59.)

Fordulatos találkozóval búcsúzott a Gijon az első osztálytól. A mérkőzés érdekessége, hogy a vendégek csatára, a Betist 2010 óta szolgáló Rubén Castro immáron csak két gólra van attól, hogy a klub történetének legeredményesebb bajnoki gólszerzője legyen: Castro a 75. és a 76. találatát jegyezte, az új idényben pedig rekorddöntésre készülhet!

https://www.youtube.com/watch?v=RzFRnwWGygU

Deportivo La Coruna – Las Palmas 3-0 (3-0)
Gól: Andone (4. és 28.), Gil (39.)
Kiállítva: Hernán (Las Palmas, a 79. percben)

A Depor egy félidő alatt lerendezte a bajnokság elején még nagyon szépen szereplő, azóta szépen lassan, de kipukkadó Las Palmast. A vendégek legutóbbi hét bajnokijukból hatot is elveszítettek (azt az egyet is döntetlenre adták), így nagyon, de nagyon jókor jött a szezon vége a Kanári-szigeteken.

https://www.youtube.com/watch?v=lV561fGGYQI

Leganés – Deportivo Alavés 1-1 (0-0)
Gól: Timor (89.) illetve (Kristicic (64.)

Mozgalmas találkozón, gól nélküli első félidőt követően a Leganés az utolsó percekben tudott egyenlíteni a kupadöntős ellen. Az Alavés kissé tartalékos összeállításban szerepelt, mindez már számukra a szezon legfontosabb meccsének, a Barca elleni Király-kupa döntőnek is szólt.

https://www.youtube.com/watch?v=A0oQa7ARlKw

Sevilla – Osasuna 5-0 (3-0)
Gól: Vitolo (10. és 80.), F. Vázquez (20. és 60.), Jovetic (35.) 

Az Osasunának nem sikerült még csak szépen lezárnia sem ezt a számukra abszolút pocsék szezont. A pamplónaiak ráadásul “megkoronázták” idényüket azzal, hogy 94 bekapott góljukkal a La Liga történetének harmadik legrosszabb csapata lettek az ide vonatkozó mutatóban a 1949-50-es Gimnástic Tarragona (99) és az “éllovas”, 1950-51-es Lleida (134 kapott gól) mögött.

A Sevilla pedig… Vitolo és Franco Vázquez vezérletével újra ellenállhatatlanul futballozott, és bár a bajnokság végére kissé visszaesett a csapat, összességében szép idényt zárt. Az andalúzoknál most már mindenki azon izgulhat, hogy Jorge Sampaoli vajon beadja-e a derekát az Argentin Labdarúgó Szövetségnek vagy sem?!

https://www.youtube.com/watch?v=c1zI0pGvtCs