Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Spalletti: “Totti egy nagyon jó srác!”

A tegnapi nap történelmi az olasz élvonalbeli AS Roma számára. A gárda legyőzte a Genoát, így megszerezte az ezüstérmet az olasz bajnokságban (Serie A), de mindez igencsak háttérbe szorult, hiszen az ominózus mérkőzés Francesco Totti számára az utolsó is volt egyben. Márpedig a Roma legendás játékosának neve szinte összeforrt a csapatéval, sőt a városéval is.

2093546-43866139-640-360Totti elbúcsúzott.. (fotó: eurosport.com)

Francesco Totti rendkívül erős személyiség, ezt több alkalommal is bizonyította a futballpályán. Elképesztő megoldások, technikai finomságok, nagy gólok, esetenként a temperamentum is túltengett benne. Klasszikus olasz, mondhatnánk.
Talán éppen ez vezetett oda, hogy az AS Roma jelenlegi vezetőedzőjével, Luciano Spallettivel távolról sem volt felhőtlen a viszonya. A kopasz tréner és Totti állítólag több alkalommal is összekaptak, a 40 éves legenda sok esetben méltánytalannak ítélte meg azt, ahogy Spalletti kezelte az ő helyzetét a klubnál.

Ám tegnap este a római 10-es összehajtogatta bordó-sárga mezét, és betette egy vitrinbe, ez pedig Spallettiből is az érzelmesebb énjét csalta elő.

“Néha talán követtem el hibákat Francesco Tottival kapcsolatban” – kezdte mondandóját őszinte beismeréssel a tréner. – “Nemcsak mint játékossal, hanem mint egy csapat vezető személyiségével kapcsolatban. Hiszen gyakorlatilag ő volt az egyetlen, aki mindig hatni tudott a csapatra. Mindig megfelelően kezelte a ráháruló óriási figyelmet. Folyamatosan az érdeklődés középpontjában állni könnyen probléma lehetett volna, de köszönhetően a nagyszerű személyiségének, nem történt így.”

A szezon utolsó bajnoki meccsén az 52. percben cserélte be Tottit az 58 éves szakember, a Roma pedig 3-2-re le is győzte a Genoát, ezzel bebiztosítva a második helyet és vele együtt a BL-főtáblát.

“Nem tudom pontosan, de talán néha korlátoztam őt. Ám mindent azért tettem, hogy a lehető legjobbat hozzam ki a csapatomból” – vallotta be Spalletti.

Ki tudja? Talán ha máshogy alakul a vezetőedző és Totti viszonya, még tovább élvezhetnénk az olasz világbajnok játékát?