Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Arsenal: városi rivális csábítja Giroud-t!

Az angol első osztályú labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Arsenal első nagyobb horderejű igazolásán már túl van ezen a nyáron, hiszen megszerezték a bosnyák válogatott Sead Kolasinacot, ugyanakkor könnyen lehet, hogy hamarosan a távozó oldalra is felkerül egy komoly név. Az “ágyúsok” francia csatára, Olivier Giroud ugyanis nem teljesen elégedett londoni helyzetével…

Screen-Shot-2017-01-01-at-18.41.44Giroud képes elképesztő megoldásokra (fotó: 101greatgoals.com)

Egy év múlva világbajnokságot rendeznek, tehát a soron következő szezon hatványozottan fontos lehet a majdani vb-keretek összeállításánál. Tudja ezt Olivier Giroud is, aki nemrégiben kifejezte, hogy még egyszer nem szívesen élne meg egy olyan szezont, amelynek során annyira keveset játszik, mint a 2016-2017-es idényben.
Ha ránézünk Giroud mutatóira, azt láthatjuk, hogy az épp most elhagyott évadban 29 bajnokin kapott szerepet az Arsenalban – tehát 9 mérkőzésen nem vetette be őt az “ágyúsok” francia menedzsere, Arséne Wenger – , ebből pedig mindössze 11 mérkőzésen volt kezdő! A remek felépítéssel rendelkező támadó így is berámolt 12 bajnoki gólt, ugyanakkor maga Giroud jelentette ki, hogy ilyen limitált játékpercekkel könnyedén elveszítheti helyét a 2018-as világbajnokság francia keretében.

A 30 éves futballista tehát játszani akar, ezt használná ki az Arsenal egyik városi riválisa, a West Ham United! A Premier League idei kiírásában 11. helyen végző, de ennél jóval többre vágyó csapat komolyan gondolja Giroud megvételét a Mirror szerint, és készek bármilyen ajánlattal konkurálni a gall csatárért. A hírek szerint Olaszországból is csábítják Giroud-t, sőt a francia bajnokságban szereplő Marseille is soraiban tudná, ennek ellenére magabiztosak a “kalapácsosok”. Állítólag Slaven Bilic menedzsernél prioritás lenne egy gólerős középcsatár megszerzése a nyár során.

Giroud távozását egyébként az is valószínűsíti, hogy leginkább Alexandre Lacazette-et és Kylian Mbappét emlegetik az Arsenal lehetséges csatárigazolásai között, márpedig amennyiben ők érkeznek, vélhetően nem a padon számolna velük Wenger, így pedig épp honfitársukat száműznék a kispadra. Talán végérvényesen.