Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Konföd. Kupa: Bemutatjuk a chilei nemzeti csapatot!

Mint ahogy azt már az elmúlt jó néhány évben megszokhattuk az aktuális világbajnokság előtt, ezúttal is megrendezésre kerül a Konföderációs Kupa, melynek értelemszerűen a 2018-as Vb házigazdája, azaz Oroszország ad otthont. Nos, oldalunk ezúttal a B-csoportban érdekelt chilei nemzeti csapatot mutatja be…

confchile

A chilei labdarúgó-válogatott fennállása során először vehet részt az aktuális Vb előtti esztendőben megrendezésre kerülő Konföderációs Kupában. Chile a 2015-ös Copa America győzteseként vívta ki a jogot, hogy ezúttal ezen a tornán is bizonyítsa erejét. 

A chilei labdarúgó-válogatott kerete: 

Az elmúlt években a chilei futballból egyre több világszerte ismert labdarúgó került ki. Gondolhatunk itt Claudio Bravora, aki védhetett a Barcelona színeiben, most pedig a Manchester City portása. Aztán ott van Arturo Vidal, aki küzdhetett már a Leverkusen és a Juventus sikereiért, jelenleg pedig a Bayern München meghatározó játékosa. A legkiemelkedőbb viszont talán egyértelműen Alexis Sánchez, aki az Arsenal egyik, ha nem a legjobb futballistája, aki előtte játszhatott az Udinese csapatában és Barcelonában is. No, de nézzük, hogy kik is alkotják Juan Antonio Pizzi keretét…

Kapusok: Claudio Bravo (Manchester City), Christopher Toselli (Universidad Católica), Johnny Herrera (Universidad de Chile) 

Védők: Eugenio Mena (Sport Recife), Enzo Roco (Cruz Azul), Mauricio Isla (Cagliari), Paulo Diaz (San Lorenzo), Jean Beausejour (Universidad de Chile), Gary Medel (Internazionale), Gonzalo Jara (Universidad de Chile)

Középpályások: Francisco Silva (Cruz Azul), José Pedro Fuenzalida (Universidad Católica), Arturo Vidal (Bayern München), Pablo Hernández (Celta), Felipe Gutiérrez (Internacional), Charles Aránguiz (Bayer Leverkusen), Marcelo Diaz (Celta)

Támadók: Alexis Sánchez (Arsenal), Ángelo Sagal (Panchuca), Eduardo Vargas (UANL), Martín Rodriguez (Cruz Azul), Leonardo Valencia (Palestino), Edson Puch (Pachuca)

Jelentősebb kimaradók: 

Mauricio Pinilla: A rutinos támadó az elmúlt 1-2 évben eléggé spórol a gólok számával adott csapataiban, így valószínűleg ezért maradt ki a keretből. 

Matías Fernández: Az utóbbi pár évben nem igazán kerülik el a komolyabb sérülések a rutinos középpályást, pedig minden bizonnyal a csapat egyik nagy erőssége lehetne. Valószínűsíthető, hogy a kevés mérkőzés miatt maradt ki Pizzi keretéből. 

Válogatott húzóemberei lehetnek: 

Claudio Bravo: Bár a szezon második részében kikerült a Manchester City kezdőjéből nem túl stabil teljesítménye miatt, azonban valószínűleg így is Chile egyik legnagyobb vezéregyénisége lesz a tornán. Komolyabb védései többször is hatalmas segítséget jelentettek egy-egy meccs esetleges kialakulásánál. 

Gary Medel: A rutinos labdarúgó minden bizonnyal ezúttal is a hátsó alakzat ékköve lesz. Mentalitása, küzdeni tudása, harci szelleme, s olykor nagyon kemény, de többnyire határozott belépői sokat érnek a chileiek számára. 

Arturo Vidal: Többnyire az jellemzi, mint az előbb említett Medelt. Harcias, küzdeni tudása sokszor példaértékű, igazi motor adott csapataiban, de ezen jelzőkön kívül olykor rendkívül fontos gólokra képes. Nem véletlenül becézik a “chilei harcosnak” Arturo Vidalt. 

Alexis Sánchez: Gyorsaság, technikai tudása elképesztő, az Arsenal vezére, s olykor képes meccseket is eldönteni. Posztjából kifolyólag a chilei drukkerek elsődlegesen gólokat illetve gólpasszokat várnak el valószínűleg tőle, ahogy pedig említettük az előbb is, minden bizonnyal a szorosabb helyzetekben is tőle fogják várni leginkább azokat a bizonyos váratlan húzásokat, villanásokat.