Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Konföd. kupa: Nem bírt az Eb-győztes Mexikóval – VIDEÓVAL

Vasárnap késő délután újfent Oroszországra figyelt a labdarúgás népes társadalma, ugyanis pályára lépett az Eb-győztes Portugália. Ráadásul nem is csak ők. Ellenfelük is volt, mégpedig a világ másik feléről érkezett Mexikó. Mindkét nemzeti együttes a legjobbjait hozta magával, így igazán jó kis ütközetre számíthattunk. Persze csak akkor, ha az idény végi fáradtság ki nem jött a játékosokon. 

5946a378c36188773b8b4609

Portugália – Mexikó 2:2 (1:1)
Gólszerzők: Quaresma (34.), Cedric (86.) ill. Chicharito (42.), Moreno (91.)

Márpedig úgy tűnt, hogy a Ronaldo és társai kissé lomhábbak és fásultabbak, mint az ellenfelük. A mérkőzés első tíz percében Mexikó több mint 70%-ban birtokolta a labdát. Mezőnyben kimondottan szépen, kombinatívan adogattak, igaz konkrét helyzetekig nem jutottak el.

Ez annyiban volt igaz a pályaválasztó Portugáliára is, hogy egyáltalán nem volt lehetőségük a gólszerzésre. Aztán alapvetően a semmiből Ronaldo eresztett meg egy lövést, ami a felső lécről pattant André Gomes elé, aki egyből vissza is kínálta a mexikói kapunak. Abba a löketve ért bele Pepe és így megszerezhette volna a vezetést az Eb-győztes, ám a videóbíró közbeszólt. Lesen volt a védő.

Ez a dolog felrázta picit a csapatokat. Főleg az európait. Sorra alakította ki a lehetőségeket a portugálok. Majd egy konktrát követően Ronaldo nagyszerűen gurította le a labdát Quaresma elé, aki miután becsapta Ochoát, az üres kapuba gurított. A Besiktas szélsője duplázhatott volna alig pár perccel később, de mellé gurított a tizenhatos vonaláról.

Bánhatta, ugyanis 2 perc múlva egy védelmi hibát kihasználva Chicharito tudott egyenlíteni.

A második játékrész aztán ugyan úgy zajlott le, mint az első. Csak épp fordított arányban. Az unalmas, néhol fáradt játék jellemezte a félidő nagyobb részét, míg az izgalmas fejezete a találkozónak a végén jött.

Jóformán az első valamire való helyzetét ki is használta Portugália. Így a mérkőzés során másodjára is megszerezte a vezetést. Ezért a nyolcvanhatodik percig kellett várni, amikor Cedric vette le a labdát és vágta be Ochoa mellett.

Majd jött a honfitárs Martins, aki el is dönthette volna a meccset, de a kapu előteréből mellé vágta a játékszert. Nem úgy, mint mexikói kollégája, Hector Moreno, aki az utolsó percekben egy szögletet követően fejelt a kapuba és így megmentve a csapatát a vereségtől.

 

https://www.youtube.com/watch?v=Zgg3bUWskp8