Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Forrnak az indulatok Újpesten

Nem értik a szurkolók, miért van szükség a tradíciók felrúgására a nagy múltú klubnál. Duchatelet és Gyarmati Eszter beszélt a megújulásról.

ujpestfc.hu

ujpestfc.hu

Nincsenek kibékülve a belga üzletember terveivel az Újpest drukkerei, bár az egyik legfontosabb kérdésben sikerült megegyezni az anyaegyesületet vezető Őze Tiborral. A legnagyobb indulatokat kétségkívül a klub címerének megváltoztatása keltette. Roderick Duchatelet ugyanis három új tervet tárt a szurkolók elé, és látva a három címertervet, nem illeszkednek a klub történelmébe. „Úgy tűnik, hogy jó a hírnevünk a játékosok körében, több olyan labdarúgó is minket választott, akik pénzügyileg vonzóbb ajánlatot kaptak más klubtól vagy kluboktól. Úgy gondolom, ennek oka az, hogy a futballisták rájöttek, hogy itt jobbá vállhatnak és ez által megtehetik a következő lépést a karrierjükben.

Még további 3-4 játékos érkezésével számolunk a nyáron, hogy tovább finomítsuk a csapatot, miután láttuk mi hiányzik még. A cél ezért az idényben a dobogó a bajnokságban a kupa megnyerése mellett, amit mindig mi szeretnénk hazavinni.” – beszélt a tulajdonos az átigazolási piac eddigi és várható történéseiről. Ezt követően a klub megújulásáról, illetve modernizálódásáról beszélt a belga Gyarmati Eszter ügyvezető, aki szerint korábban is voltak kisebb változások a címerben például, de az egyedileg tervezett mezt és az új címert egy hónap múlva mutatja be a klub. „Az elmúlt 132 év alatt többször is volt már a címerben kisebb-nagyobb változás, és ezek a módosítások mindig igyekeztek a hagyományok tisztelete mellett az új kor lendületének is megfelelni. A mai magyar mezőnyben is volt már példa hasonló változtatásra, megemlíthetjük a Videotont, az MTK-t, a Haladást vagy a Puskás Akadémiát. Klubunk az új logó készítőit is arra kérte, hogy olyan terveket készítsenek, amelyek megfelelnek a mai modern stílusirányzatoknak, de ugyanakkor tartsák meg azokat a jellegzetes motívumokat, amelyek egyértelművé teszik, hogy azt, melyik csapat viselheti a mezén.

Fontosnak tartjuk, hogy egy letisztult és tiszteletet ébresztő címer kerüljön fel a lila-fehér szerelésre. Mindamellett az Újpest FC-t a legendái mellett a szurkolói tették, teszik naggyá, éppen ezért számunkra egyértelmű, hogy ez ügyben is támaszkodnunk kell szimpatizánsaink véleményére. Így a végső döntést az új logóval kapcsolatban ők hozhatják meg egy szavazás keretein belül.

Természetesen az új címerhez egy új hazai mez is dukál majd, amely idén rendkívül különleges lesz, mert a Jomatól egy egyedi, csak nekünk tervezett és gyártott lila-fehér csíkos szerelést rendeltünk meg. Az új logóval ellátott egyedi tervezésű mezeket a gyártást követően július 20-án mutatjuk be a nagyközönségnek.”

gyarmati_eszter

Az utánpótlás sikeres szereplése természetesen örömmel töltötte el a tulajdonost, aki reményét fejezte ki, minél több fiatal kerül majd az első csapathoz. Gyarmati arról is beszélt, hogy a Szusza stadionnal kapcsolatban miben állapodtak meg az anyaegyesülettel. „Bár a tárgyalások elején nem mindenben értettünk egyet Őze István Úrral, de mára már ez teljes mértékben megváltozott. A jó kapcsolatnak és a megannyi tárgyalásnak köszönhetően sikerült megegyeznünk egy mindkét fél számára kielégítő, hosszú távú stadionbérlési megállapodásról. Örömmel tájékoztatjuk a szurkolóinkat, hogy az UTE-val történt megállapodás értelmében, ha és amennyiben a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő, mint az állami tulajdonban levő stadion vagyonkezelője engedélyezi, 25 éven keresztül játszhatjuk a hazai összecsapásainkat az egyetlen otthonunkban, a Szusza Ferenc Stadionban. Véleményem szerint ez a szerződés nemcsak a szurkolóinknak, hanem a csapatnak is egyfajta stabilitást biztosít, amelyet remélhetőleg az eredményekben is viszontláthatunk majd.”

ujpest_logos

Erre vajon mi szükség van? – forrás: ujpestfc.hu

A három tervezett logóra a címer@ujpestfc.hu e-mail címen lehet szavazni. A szavazást követően sorsolásra kerül sor, melyen egy szerencsés 5 VIP-jeggyel lesz gazdagabb a derbire.

A szurkolók joggal vannak kiakadva, ennek nyílt levélben hangot is adtak. Az Újpesti Torna Egylet szurkolóinak közleménye a címerváltozással kapcsolatban!

A hétfői napon fűtőtűzként terjedt a hír, hogy az Újpest FC Labdarúgó csapatának vezetősége meg szeretné változtatni hazánk egyik legrégebbi, 2017. június 16-án már a 132. születésnapját ünneplő klubunk címerét, és ismét csak sárba szeretné tiporni ennek a klubnak a hagyományait, a tradícióit, azoknak a neveit, akik ezt a klubot ebbe a magasságba eljuttatták az elmúlt évek során.

Azt a jelképet szeretnék eltörölni, ami minden ÚJPEST és nem ÚJPEST szimpatizánsnak ugyanazt juttatja eszébe, a LILA-FEHÉR SZÍVET, a KÜZDÉST, az ELKÖTELEZETTSÉGET, a KITARTÁST, az ÉPSÉGET, az ERŐT, az EGYETÉRTÉST a megszámlálhatatlan győzelmet, többszörös olimpiai, világ- és Európa-bajnokok sokaságát, világhírű labdarúgókat, bárkit, aki hírét vitte ennek a címernek a nagyvilágban, és megismertette velük az ÚJPEST nevet.

Erre azonban nem kerülhet sor! A Társasági szerződés értelmében – melyet klubunk, az UTE és az ÚJPEST FC kötött – vannak olyan kérdések, amikhez csak 100%-os szavazattöbbséggel lehet határozatokat hozni. Ilyen a Névhasználat, a Társaság átalakítása, valamint a Társaság által használt eredeti arculati elemek megváltoztatása (csapatszínek, címer, emblémák).

Az UTE szurkolóiként SOHA nem fogunk hozzájárulni ahhoz, hogy ezt a világon is méltán elismert jelképet, amit olyan nagyságok öltöttek magukra, mint Szusza Ferenc, Bene Ferenc, Zámbó Sándor, Dunai Antal, Darnyi Tamás, Berki Krisztián, Gyurta Dániel vagy az ötszörös olimpiai bajnok Kozák Danuta, egy idegen országból jött ember megváltoztassa.

Tisztelettel szeretnénk megkérni az Újpest FC Tulajdonosát, Roderick Duchatelet urat, és az Ügyvezető Igazgatót, Dr. Gyarmati Esztert, hogy azonnal vonja vissza az általuk kezdeményezett álságos címer szavazást, vegye figyelembe a független portálok szavazati eredményeit, és kérjen bocsánatot a közel félmillió ÚJPEST szurkolótól.

Hasonló tisztelettel kérjük az UTE vezetését, hogy szükség esetén éljen vétó jogával, és ne járuljon hozzá a múltat ilyen tiszteletlenül kezelő ötletek végrehajtásához!

UTE szurkolói”

Gavalovits Sándor