Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Neymar: “Olyan volt az egész, mintha egy videojátékba csöppennék!”

Érdekes hasonlattal szemléltette Neymar azt, hogy mit érzett akkor, amikor Barcelonába érkezett és először találkozott új csapattársaival.

(Kép: independent.co.uk)

Mint ismert 2013 nyarán Neymar hatalmas érdeklődés közepette érkezett nevelőklubjától, a Santostól az FC Barcelonához. A brazil futball jelenkori legnagyobb sztárja felidézte az első pillanatokat a katalán fővárosban:

“Olyan volt az egész, mintha egy videojátékba csöppennék! Besétáltam az öltözőbe, és az egyik oldalamon Messi, a másikon pedig Xavi, Iniesta, Piqué, vagy Dani Alvés öltözött! Az előző nap, még videójátékon játszottam velük, másnap pedig már a csapattársuk lehettem! Nehezen akartam elhinni, hogy ez a valóság” – Így Neymar a brazil ‘Caldeirao’ című show-műsorban, melyben jó barátjával, a műsorvezető Luciano Huckkal beszélgetett.

A most 25 esztendős brazil zseni ezt követően beilleszkedéséről is ejtett pár szót: “A nulláról kellett kezdenem! Tudtam azt is, hogy az a teljesítmény, melyet a Santosnál mutattam, Európában nem lesz elég! Szerencsére a csapattársaim és a családom az első perctől fogva nagyon sokat segített abban, hogy minél előbb beilleszkedhessek, és csakis a játékra koncentrálhassak. Ettől függetlenül nagyon nehéz volt az első pár hónap, nehezen vettem fel a ritmust! Ráadásul hatalmas volt a nyomás mind rajtam, mind pedig a klubon, nekem pedig be kellett bizonyítanom, hogy igen is megérem azt a sok pénzt, amit rám költöttek!”

A beszélgetés vége felé elhangzott az egyik különösen érdekes kérdés: Neymarnak szegezték, hogy mely csapatban képzelné el magát, ha egyszer visszatér Brazíliába!? A Santosnál lehet nem örültek a válasznak (…)
“Szeretné kegyszer a Flamengoban játszani! Emlékszem az egyik meccsünkre még a Santosszal ellenük. Idegenben nyertünk, de a drukkereik valami fantasztikusak voltak, még a meccs után is hosszasan éltették a játékosokat! Nagyon megragadott az a pillanat!”