Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Váratlan helyre igazolhat a Porto fiatal tehetsége – sajtóhír

Angol sajtóhírek szerint a Porto fiatal tehetsége nem várt helyre igazolhat, ugyanis a másodosztályban szereplő Wolverhampton együttese rekordösszeget fizetne a 20 éves portugál  játékosért.

Ruben-Neves

A Sky Sports értesülése szerint az angol másodosztályban (Championship) szereplő Wolverhampton együttese rekordösszegért szerződtetni kívánja a portugál FC Porto 20 éves középpályását Rúben Nevest. A hírek szerint a Wolves 15 milliót sem sajnálna a  portugál válogatott játékosért. Ez azért is meglepő transfer lenne mivel a Liverpool, mint arról korábban a FociClub.hu is beszámolt a vörösök élénken érdeklődnek a fiatal középpályásért.

Rúben Neves az FC Porto nevelése és 2005 óta nevelkedik a portugál együttes akadémiáján. A portugál együttes felnőttcsapatában 2014. augusztus 15-én 17 évesen és öt hónaposan debütált a Maritimo elleni megnyert hazai mérkőzésen. Öt nappal később a Bajnokok Ligájába selejtezőjében is debütált a Lille elleni mérkőzésen amivel beállította legfiatalabb portugálként a sorozat legfiatalabb pályára lépő játékosának rekordját. Neves összesen 92 mérkőzésen lépett pályára a FC Porto színeiben és ezalatt 4 gólt is szerzett.

Rúben Neves idén ott volt a lengyelországi U21-es Európa-bajnokságon szereplő portugál válogatott keretében és mindhárom csoportmérkőzésen pályára lépett.

A fiatal középpályás piaci értékét a mértékadó transfermarkt portál 10 millió euróra taksálja.

Kép forrása: skysports.com