Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: Elképesztő találkozón győzött a címvédő! – videóval

A címvédő Seattle Sounders is pályán volt az MLS késő hajnali hétközi meccseinek egyikén. A találkozók sorát pedig nagyszerűen zárta a legutóbbi bajnok, úgy, hogy háromgólos hátrányt ledolgozva győzött! Emellett nyert a Los Angeles-i Galaxy is, míg a Portland otthonában egy szintén őrületes meccs alakult ki, melynek a végén a vendégek örülhettek.

IMG_20170720_090024Elképesztő mélységből állt fel, majd fordított, s úgy tartotta otthon a három pontot a címvédő! (forrás: twitter.com/SoundersFC)

Elképesztő találkozót játszott egymással ma késő hajnalban az MLS címvédője a fővárosi DC Unitedet fogadva.

A vendégek már az első félidőben már kétgólos előnyre tettek szert, a folytatásban pedig hamar hárommal ment már USA fővárosának klubja! Úgy tűnt, ez így sima lesz a vendégek számára, de a DC United harmadik gólja után egy perccel, vagyis az 51. minutumban valami elkezdődött hazai részről. Ekkor még csak a szépítés jött össze Bruin révén, majd Evans a 62. percben már egy gólra zárkóztatta csapatát. Végül Svensson és Roldan 4 perc eltéréssel betaláltak, így pedig 4-3-as győzelmet aratott a Sounders!

Elképesztő sikere után a Seattle már a hatodik a Nyugati Főcsoportban, míg a DC United továbbra is csak az utolsó helyen áll keleten.

Seattle Sounders – DC United • 4-3 (0-2)
Helyszín: CenturyLink Field, Seattle – 42.714 néző
Gólszerzők: Bruin (51.), Evans (62.), Svensson (74.), Roldan (78.), ill. Brown (8.), Harkes (27.), Sam (50.)
Kiállítás: Lodeiro (89.), ill.


A Sounders meccsével egyidőben játszott a tavaly előtti bajnok is hazai pályán, és a Portland Timbers – Real Salt Lake mérkőzés is igencsak emlékezetesre sikeredett.

A vendégek elég korán, már a 10. percben betaláltak Beckerman révén, aki irdatlanul nagy bombagólt akasztott ezzel a hazaiak kapujába, és a Salt Lake 1-0-s vezetésével ért véget az első félidő!

A folytatásban jöttek az igazán nagy izgalmak. Az 50. percben Plata büntetője révén már kettővel mentek a vendégek, ezután pedig az 53., és 55. minutumban is azonnal kiállított a bíró egy-egy hazai játékost! Elsőként Arboleda, majd Adi jutott erre a sorsra. Kettős emberhátrányban viszont csak egy percig volt a Portland, hiszen a vendégek első gólját szerző Beckerman is azonnali piros lappal mehetett pihenni az 56. percben! A nagy fejetlenség után Rusnák és Plata is betalált – utóbbi már másodjára a meccsen – a vendégek részéről, ezzel pedig már 4-0 volt a Salt Lake javára! A legvégén Barmby szerezte meg a Timbers becsületgólját, lezárva egy döbbenetes eseményeket, és öt találatot hozó bajnokit!

A vége tehát 4-1- lett a Real Salt Lake javára, a győztes klub pedig 4 ponttal lemaradva a Portlandtől a nyolcadik nyugaton, míg a Timbers az ötödik.

Portland Timbers – Real Salt Lake • 1-4 (0-1)
Helyszín: Providence Park
Gólszerzők: Barmby (90+3.), ill. Beckerman (10.), Plata (50. – büntetőből, 80.), Rusnák (68.)
Kiállítás: Arboleda (53.), Adi (55.), ill. Beckerman (56.)


A Los Angeles Galaxy zsinórban hatodjara maradt pont nélkül, ami negatív rekordnak számít! Erről, hogy ez így legyen, a kanadai Vancouver Whitecaps gondoskodott, s a meccs egyetlen gólját a 64. percben Tchani szerezte.

Nagy mélységekben tehát jelenleg a Galaxy, amely csupán a 9. nyugaton, míg a Whitecaps ugyanott már a 4.!

Los Angeles Galaxy – Vancouver Whitecaps • 0-1 (0-0)
Helyszín: StubHub Center – 17.404 néző
Gólszerzők: – , ill. Tchani (64.)

https://youtu.be/4Ncb2Uo-_TE

Nagy Dávid