Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premier League: Új határideje lehet az átigazolásoknak

A Times hírei szerint komoly változások előtt áll a nyári, angliai „uborkaszezon”. A hírek szerint szeptember elején egy olyan ülésre fog sor kerülni a húsz Premier League klub képviselője között, amelyen arról szavaznak majd, hogy alapjaiban változtatják meg az átigazolási időszakot.

penzlabda

Állítólag a szeptember 7-én esedékes ülésen egy szavazásra fog sor kerülni, amelynek célja az lenne, hogy ne szeptember elseje környékén záruljon az átigazolási ablak, hanem már a PL-szezon kezdete előtt. Az ötletet a húsz klub közül elegendő már tizennégynek a szavazata, és akkor a döntés mindenkire kötelező érvényű.

Természetesen sikeres voksolás esetén a bevezetendő változtatás leghamarabb a 2018-19-es idénnyel lépne életbe. A döntés mellesleg az eladásokat nem befolyásolná, azaz külföldre még mindig bárkit eladhatnának az angol bajnokság csapatai, csak ők nem igazolhatnának senkit sem.

Az érvek szerint a korai piaczárás az olyan őrült, és általában felesleges, átgondolatlan átigazolásokat előzné meg, mint amikor valaki az utolsó pillanatban vált klubot, majd megy tönkre akár egész karrierje egy hirtelen hozott rossz választás miatt. Nem beszélve a klubok által szinte ablakon kidobott pénzről.

Balogh József