Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2018: Vidal öngól, avagy így kapott ki Chile 3:0-ra

Chile pillanatnyilag negyedik a vb-selejtezőn, de ugyanannyi pontja van, mint Uruguaynak. Paraguay legtöbbször hozta a kötelezőt, és kikapott a nála esélyesebbtől. Azonban okoztak meglepetést is, hiszen legyőzték Argentínát. A csoport rettenetesen együtt van, hét csapat is bejuthat a világbajnokságra. Szeptemberben hazai pályán Paraguay győzött 2:1-re Chile ellen.

https://pbs.twimg.com/media/DImODYtXcAADLTd.jpg:large

Victor Caceres gólöröme (Fotó: twitter.com)

1. félidő: A mérkőzés első felében leginkább az történt amit Chile akart. A rengeteg helyzetből azonban nem találtak be. Legalábbis az ellenfél kapujába nem. A 25. percben viszont Vidal révén mégis gólt szereztek a vörösök, csupán annyi a szépséghibája a dolognak, hogy a Bayern München játékosa a saját kapuját vette be (0-1). Paraguay (vagy inkább Chile) találata után a hazaiak igyekeztek gyorsan egyenlíteni. Ez majdnem össze is jött a 40. percben Vargas révén, de Antony Silva a helyén volt. Gólt végül nem szerzett Chile, így 0:1-gyel vonultak öltözőbe a csapatok.

2. félidő: Chile nyomással vette kezdetét a második félidő. Azonban az 50. percben egy sajnálatos eset törte meg a hazaiak lendületét, ugyanis Samudiot betegszállító kocsival kellett levinni a pályáról. Hiába folytatta ugyanazt a metódust Chile, mégis Paraguay szerzett gólt. Az 55. minutumban Victor Cacereshez szerencsésen pattant oda a labda, és Claudio Bravot érintve belőtte a ziccert (0-2). Úgy tűnt, hogy a vörös mezesek hiába törik magukat, nem tudnak betalálni ezen a mérkőzésen. A 70. percben azonban mégis begyötörte Chile a vendégek kapujába a labdát, ám nem adták meg a gólt, les miatt. Paraguay leginkább a kontrákban bízott, de a hazaiak védelme remekül zárt. Az utolsó néhány perc Vidalék kapkodásáról, és persze a zöld mezesek időhúzásáról szólt. A kegyelemdöfést a 93. percben Richard Ortiz adta meg, miután egy gyönyörű kontra után, elpasszolta a labdát Bravo mellett (0-3). Az utolsó pillanatokban forrtak az indulatok, Vidal nyújtott lábbal csúszott emberre, mégis csak sárgát kapott. A vége sima Paraguay győzelem.

Chile – Paraguay 0-3 (0-1)
Helyszín: Monumental David Arellano; Vezette: Nestor Pitana
Gólszerzők: – ill. – Vidal (25′), Victor Caceres (55′), Richard Ortiz (93′)
Sárga: Charles  Aránguiz (75′), Gonzalo Jara (78′), Jean Beausejour (84′), Arturo Vidal (95′) – ill. – Antonio Barreiro (72′)
Kiállítás: – ill. –

Chile: Bravo Isla, Medel, Jara (Fabian Orellana 79′), Beausejour Aránguiz, Díaz (Esteban Paredes 57′), Vidal Vargas, Castillo (Jorge Valdívia 57′), Sanchez. Vezetőedző: Juan Antonio Pizzi

Paraguay: Silva Alonso, Da Silva, Gómez, Moreira Samudio (Antonio Barreiro 51′), Riveros, Caceres (Richard Ortiz 70′), Romero, Almiron (Carlos Rolon 79′) Barrios. Vezetőedző: Francisco Arce

Videó Vidal káprázatos fejeséről (twitter.com)

Mihók Richárd